FUSK i POLITISKA VAL det är frågan.

 

Den 4 mars gick italienska folket till val.

Resultatet blev att rörelsen federativ ”Lega Lombarda Nord Padania” med Salvini i spetsen fick flest röster 37,5% i första hand medan partiet ”Fem stjärnor” fick 32% men varken det ena eller det andra fick mer än 40% som behövs för att ha egen regering. Lega som efter ytterligare kontroll av röster fick upp till 38 % som sägs att det var röster som felaktigt kastades bort och frågan, är var det FUSK? Vi kan inte spekulera för då gäller från båda sidor att oegentlighet skulle ha hänt?

Men annan taktik kan man hålla med och det var att Grillos anhängare eller Fem stjärnepartiet i sista minut fokuserade information i de mest fattiga platser i södra Italien med löfte att barnfamiljer skulle få en reell månadsvis ekonomisk kompensation så att blev oerhört många röster från de området till deras fördel.  

Vidare frågetecken som vi i Sverige kallar ”jäv” uppstår genom goda och nära relationer med Fem Stjärnepartiet och vänstern med Mattarella nyvald president, det kan vara nackdel för Lega som sägs att rörelsen står på högerkanten, återstår att se. 

Nu är Italien utan regering än en gång och presidenten Mattarella skulle bestämma vilka av dessa två som kan bilda en styrande regering om inte annat kan krävas.

Se annan händelse just före valet som massmedia inte visade upp, eller talade om i den stora omfattning som en sådan nyhet skulle få plats hos massan är följande möte se på video…

https://www.facebook.com/salviniofficial/videos/10155566801533155/