HELHET steg för att rädda mänskl

HELHET steg för att rädda mänsklighet

 

 

Arkitektur och spartansk rationalism, romerska bågar och pyramidens princip i den moderna meningen, grottans formgivning, vetenskap i spetsen och beteende bearbetning av samlevnad; är första steg till världs ombyggnad som kan rädda mänskligheten här och nu på jorden efter en global världs omvandlig.

Introduktion

Hela mitt liv från barndomen så långt jag kommer ihåg har jag varit skapare av min fantasi. Kommer ihåg när jag redan kunde få ihop några sträck, i min födelseby Traajat i norra Italien, det skedde på marken i naken lera under stekande sol och senare på papper som önskan av ett eget hus på de gröna bergen (alperna) med blå himmel, mer realistiska och raffinerade byggnader av olika slag om tiden och framtiden.

Min favorit modell var ändå den runda kupolen i glas, ett enda rum, med transparent tak för att kunna skåda den underbara sommaren och stjärnhimlen, typ som ett ufo … som jag, och många andra likasinnade gossar och jäntor har säkert drömt detsamma.

Sen, blev det på 70 talet i Bruxelles, Belgien. Då det var det allvarligare men som aldrig blev moget… som jag, den evige unge.

Nu ja här och nu hemma i vårt underbara land, skall det inte slippa undan… min dröm, dröm om kärlek, fred och frihet… FÖR ALLA, så har jag varit hela mitt liv så långt jag mins… dela alltid allt med alla, en stark överlevnads instinkt. Nu vill jag nästan tro att jag har varit född ledare, en naturlig ledare, god ledare, en blåögd som inte har en aning om hat… fast man känner till det.

 

Steg till Världsenighets ordning.

 

SPRÅK Vi skulle kunna tala med varandra med samma språk. Men språket skall inte referera till andra länder eller nationalitet, politik osv. Länder som har blod på sina händer dvs. att de har krigat, ockuperat land osv. bär motsatt effekt, medan ett neutralt språk typ Esperanto kan vara ett alternativ. Alla medborgare i i-länder och så långt det går i världen för de som har möjlighet till personutveckling skulle ett världsspråk vara en del av sunt förnuft.

Världs humanitära, militära och politiska organisationer.

FN karta och andra internationella organisationer av mänskliga, ekonomiska och ekologiska intressens innehåll, krävs att anpassas till tid (t.ex. NU) och genomföras.

VETENSKAP

Gör det till en del av de mänskliga nödvändigheter med allt stöd som krävs.

NATURKATASTROF

Kan det betyda världens undergång, kaotisk värld eller en början till en enad mänsklig värld som en enda nation.

KRIG

Ett tredje världskrig kan vara en nödvändighet om inte sunt förnuft råder vid världs överlevnadsfrågor hos nationernas ansvariga makthavare eller misslyckas av internationella och världsorganisationer. Misslyckandet är knutet till tid som kvarstår för att rädda planeten, mänskligheten, natur och vetskap om livet som framtid.

ARKITEKTUR

Tills inte andra planeter i vårt universum, eller någonstans i världsrymden inte ger oss utrymme till vidare expansion, tvingas vi här och nu se över dagens byggnads och bostads arkitektur, utrymme osv. Idag bygger vi för det mesta horisontalt dvs. villor, stugor, eget hus på landet osv. En person kan röra sig som standard 70-90 meter kvadrat. Vertikal byggnad typ skyskrapor med reducerat bostadsutrymme är dagens grundalternativ.

 

BROMSNING, FÖRÄNDRING, BESLUT, AKTION.

Kommentar

Hjälpa U-länder med ekonomiskt stöd i stor eller liten skala för den moraliska känslan om solidaritet inte är annat än plåster på sår i väntan att världens samförstånd skapas, eller är det så att dessa människor som överlever kommer att pinas längre än nödvändigt och vi med genom att försämra vår levnadsstandard.

 

DET ÄR INTE att Hylla frammarsch av U-länder, stora länder som Kina som vi tror att fattigdom, delvis positiv politisk utveckling, befolkningsproblematik, den ekologiska problematiken löser sig. 

 

Människan och relation.

Kunskap, Makt och Kommunikation är grundläggande frågor. Hantera eller löser vi detta har vi ett resultat om en mänskligt möjlig framtid.

 

Idag behöver vi en stark nationalistiskt anda för att garantera vår överlevnad. Nationen kommer att fungera som sista överlevnads support om maktmissbruk och galenskap inte förändras eller stoppas.

Vi står inför ekonomisk världskris, drastiska ekologiska förändringar, överbefolkning, världens politisk och religiös oro med klassiska och moderna krigsföringar av olika varianter på lokal och världsnivå.

 

FN och andra världs organisationer MÅSTE snarast enas, besluta och genomföra, om inte det sker, och om inte naturkatastrof öppnar försonings möjligheter då är vi på branten till ett tredje världskrig.

 

Nationen, där natur resurser än finns i gott skikt, befolkning är balanserad i mängden gentemot överlevnads möjligheter, som Sverige är dagens realistiska identitets företrädare som kan överleva federationer som EU, USA, hypernationer som Kina och Indien eller kontinental erövring.


Livet efter världs omvandling

Kärnfamilj (Föräldrar och barn) är ett ex. hur storfamilj samhället kan fungera: föräldrar representerar ledare och eliten, och barn representerar massorna. Föräldrarna representerar Regering och barn är medborgarna och alla dessa enheter samarbetar för att ta hand om varandra och bidra ekonomisk till allas överlevnad. Det, ser ut att vara den klassiska och naturliga utvecklingen.

Kaos råder än vid maktsyndrom http://vi-pr.com/maktsjuksyndrom.htm och kommunikationsproblematik http://vi-pr.com/kommunikationsproblematiken.htm

Mina analyser belyser dessa naturliga komplikationer som gör fred och fri samlevnad till en utopi. Jag ser att det går att kombinera sunt förnuft med IT korrigeringar, beteende justering via chips samt andra senast vetenskap, lierade till människors beteende, så att det omöjliga blir möjligt.

 

EFTER VÄRLSDSENIGHETS ORDNING

1)    När beteende bearbetning ”människor som hanterar makten och kommunikation utan chips och de andra människor som behöver chips har samma samlevnads sätt, då ser jag att ”spartansk rationalism” uppnått

2)    så att samlevnad är möjligt vid den nya arkitekturen ”romerska bågar med pyramidens princip och grottformgivning”.

3)    Två grupper som funktionellt fungerar som en enda enhet. Det är då som den nya arkitekturen ”spartansk rationalism, romerska bågar och pyramidens princip med grottans formgivning ser jag som möjligt, alltså, efter ovan nämnd VÄRLDSENIGHETS ORDNING.

Notera för nyfikenhetens skull, treenighet råder: I- föräldrar barn, II- människor med chips och utan chips lika = samlevnad, III- romerska bågar och pyramid princip med grottformgivning. Allt det är grunden till livet som representeras av ARKITEKTUR. Tre enigheter tre gånger = sex (kön- grunden -funktion). Tillägg tiden-1. som inkludera händelserna 2. som i själva verket är här 1.far och nu 2. mor är =börjar- om (evig åtta). Alltså, den ENDE (arkitektur) i sin tur, symboliserar liv-1 och framtid-2 ett slut som är en början: far, mor och barn.  

 

 

ARKITEKTUR

 

Kommentar

Der är om arkitektur som egentligen jag vill skriva om, men det är oundvikligt at knyta till denna skrivelse dels av andra detaljer som jag redan har skrivit vid olika tillfällen vid andra länkar i VI-pr plattform http://vi-pr.com/

 

Skissen

Se följande skiss för att kunna få en idé om vad jag menar, tänk efter och dröm vidare… säg aldrig aldrig. Jag tror inte på hopp för hoppet som jag skrev är en falsk idé, jag tror för jag vet och det är det som är gnistan.

 

 

Dagens negativa (som jag ser det).

Skissen visar ungefär hur ser ut i dagens läge med horisontal boende som täcker alla hörn på Jorden. Vi bygger i princip på den solida jordens skärpa från öken till blomstrande slätt, från de gröna skogarna till berg. Ett världsperspektiv av förlorad energi, vi konsumerar och dispenserar giftig dynga över hela planeten. Alla är lika eller annorlunda och snart är alla döda.

Morgondagens positiva

På andra sidan ser vi berg, dalar, sjöar, odlade arealer, enorma skogar fulla av liv med olika tänkbara vilda djurarter och återskapade små och stora växter. En koncentrerad och mastodontisk familj mänsklig bosättning och urinvånare liv (det syns inte) än i deras frihet. En bit ifrån bostadsområdet finns en arbetsstad med alla tänkbara anpassade yrken. Vid ett annat område finns sk. djurskötarområdet där tama djur lever på bästa tänkbara sätt. Alla byggnader är vertikala så att plats för återhämtning av växter och djur sker i högsta förmåga, natur och den mänskliga dispersionen och förlust är koncentrerad så att det förvandlas i livsviktig energi och vinst.

Allt detta, det underbara, är för nästa generation. Under byggnad är det underbara i presens för de människor som känner för det, men området kommer att vara plågat av enorma transporter på vägar, arbetsolyckor och dödsfall, ödslig och förstörelse känsla. Sedan krävs massflykt från det gamla till det nya. Men ytterligare det positiva, är en bonus att sådana bosättningar skulle göra det möjligt för ett mänskligt liv i dagens nästan obebodda områden som öknar, savanner, nord och syd.

OBS! En politisk paus, en tankeställare, en personutvecklande stund: här förenas på sitt sätt det ekonomiska marxistiska idealen av centralism, det frihetliga och anarkistiska tänkande typ kommunalländer, den demokratiska samlevnaden och tom. delvis det liberala inslaget vid en mer socialistisk formgivning. Alla skall äta tårta… (de som vill).

 

BYGGNADEN

Arkitektur är en revolutionär tanke, det är alltså realistiskt för det handlar om NU och inte futuristiskt. Det handlar om ansvariga medborgare av all slags social status, om politiker från lokalt upp till Regering, privata och Staten som finansiär kraft, ekonomiskt intresse och vinst för alla Svenskar. Så klart att det handlar om världs humanitära insatser nation för nation, kontinentala konfederationer till en världs globaliserings överlevnads strategi… och då, men då, det handlar inte mer om det lilla eller stor politiskt motståndsparti eller diktator och oligarker. Det handlar snarast om en utvidgad demokrati se på http://www.vi-pr.se/vi_pr_partiprogram_7.htm ”en världs regering med en samarbetspolitik”.

Vem medverkar

Vår skiss, din och min eller andras, visar följande behov för att kunna genomföras: seismologer, arkitekter, gruvarbetare, byggarbetare, elektriker, rörmokare, snickare, glasmästare, IT specialister, ingenjörer, kommunikation och räddningstjänst, sjukvårdare och brandmän. Psykologer och samarbetsordnare, kockar och matproducenter, stor insats för arbetskläder samt kläder och verktyg. Transporter med stora möjligheter och proportioner vid väg- sjö- lyft. Snilleblixtar och nytt skapande, forskare från alla tänkbara hörn osv. Ett samlat samhälle arbetskraft, kunskap och ekonomi. Inte minst den individuella motivation, vilja, gnista, engagemang, lust, glädje, tro och vad mer? Ja, drömmar, ideal… fantasi. Ett realistiskt arbete och samarbete mot alla vindar, de trogna.

Byggnadsstommen och funktionalism

1.    Gjord av de senast beprövade material ”lätt men stark” med utrymme till nyaste inslag. Av klassisk produkt och sätt som t.ex. ”tungt armerad betong, stenar, stål, träd osv.”

2.    Varje fött barn skall ha som mänsklig rättighet möjlighet till mat, kläder och även nu tak över huvudet. Just det sista som jag redan skrev i andra sammanhang ”alla nyfödda skall ha ett rum” som permanent bostad för sitt nu och i framtiden för egna behov, en egen bostad. Genom att i princip i moderna samhället är nomadisk ett minne blott, blir, ett rum, som en permanent bostad, en rättighet som ringar in ett behov i en civiliserad samlevnad.

a.    Men, hur skall en sådan bostad se ut och skall det vara en bostad eller vad menas med det? I detta nya koncept för samlevnad förvandlas ett rum på t.ex. 4 kvadrat m gånger 3 till en bostad. Det genom att det utrustar rummet med kök som också går att handtvätta, mini eldstad, toalett och dusch, vita varor, kallt matförråd, ihopfällbara sängar. Alltså, den mastodont byggnaden som är flera kvarter samlade ihop i vertikalbyggnad och hundratals våningar högt, har ett standardmått i bostaden som beskrivits, för varje medborgare med olika eventuella varianter. Det blir en nödvändighet att lämna bakom oss tankarna av överflöd med ensamstående som bor i en fyra, eller på andra sidan kontrasten om behövande där en familj på 5 medlemmar tränger ihop sig i ett rum!  Här har vi det spartanska i modern mening av bostad.

3.    TAK dimension kommer att blir formad på ett sätt så att det skall fylla olika mänskliga boende och underhålls behov.

El, från solceller och vindkraft. Centraliserade för medicinskt och privat behov.

Vatten, från det enorma taket och i mitten hål där regnvatten forsar in som i en tratt och leds till en central punkt, eller också och tas upp av mindre enheter för direkt användning osv. Vattenreservoar av olika slag eller användningsområde rengörs till dricksvatten, används om och om igen vid olika användningsområden.

Ljus, extra natur solljus och delvis värme från enorma tak speglar och spegelspel med eventuellt samröre med externa enheter från tak till tak osv. Det kan användas för hälsa, växter osv.

VÄRME, också från söder exponerade byggnadsväggar sensibiliserade för ett sådant behov med senaste byggnadsmaterial som ligger som ett extra skal på bärande ytterväggar eller vidare med solceller. Fjärr, jord, eller markvärme osv.

Kyla. Går det att använda kyla frågar man sig. Snö, is på vinter vid de bestämda områdena skall tas om hand för olika vattenbehov. Den naturliga gåvan ”manna från himmelen” används och i samband med modernare teknik som skapar under sommaren isbildning så att vattenbehovet täcks.

4.    Inre områdets transporter. Skolor, äldreomsorg osv. till privat daglig mathandel, det sker med mindre transporter via hissar, linbana, elbilar, moped och cyklar osv. av ny anpassad formgivning och teknik.

Överlevnadscentral. Det har också med mat, filtar, kläder osv. i flera områden vid behov av naturkatastrof osv.

5.    Rot till byggnadsstommen börjar djupt under jorden. Grottformgivning. Där kan man lagra och centralisera delvis allmän servis som sjukvård av olika slag, transporter, överlevnadscentral, reningsverket, boende osv.

 

Hur pass är detta en realistisk vision med tanke på vidare överbefolknings explosion som inte verkar hejdas eller upphöra vid ”lagom är bäst” och samlevnad?

Eländet, liemannen (eller kvinna), onda, naturkatastrof, mänsklig faktor och krig skördar människoliv som allt annat. Så om vi kombinerar dessa redan ovannämnda med händelser, omständigheter och galenskap, ”chips” som ovannämns vid hantering av makt och kommunikation, det med begränsning till födande på två barn varje familj inte före fyllda tjugofem år, så kan vi bidra till en balans av det hela.

Jag hör röster som agerar gällande födande vid 25 år och inte före? Vi har levt på lögner och intressen länge och förrrrrlääännnggge! Som redan skrivits i andra sammanhang att när kroppen ger signaler att födandet är möjligt det är då som man skulle räknas som vuxna och inte vid 15-18 år. Överens, överens… lugna ner er… er som tror ni vet ständigt mer än andra. Är det inte så att man är helt fysiskt och mentalt ”VUXNA” VID 25? Då, så menar jag. Jag vill inte vara olycklig och göra andra olyckliga som är än idag Kineser som straffas om de har mer än ett barn. Problemet är att naturen har gjort oss kapabla att föda men inte kunna riktigt ta hand om oss själva och ansvara för våra handlingar. Vi kan föda tidigt men vi är mogna väldigt sent. Nu är vi på en brant sida och vi måste som i Kina bestämma begränsningen, om inte, du får själv räkna ut konsekvenserna. Kan vara så att naturen har skapat oss med denna obalans med en mening, att det finns en dold mening eller beräknad mening? Varför har naturen inte gett oss möjligheter till att föda och vara mogen ansvaret samtidigt? Kan vara att naturen vet om lagar, att vi måste pinas med förbud, att vi inte blir mogna i tid som vi föder, för att vi skall bli mat för andra rovdjur, eller att vid apokalypsen vi skall käka upp varandra och hylla kannibalism vid överlevnads syfte? Eller är allt detta en okänd intelligens tävling mellan natur och det som skapat homo sapiens eller vad det kan bli? Vi kan lösa realistisk överbefolkning med preventivmedel via sunt förnuft, lag och chips, genmanipulering osv. Det kan vi inte fly ifrån, eller hemsk död.

 

Passa på att kommentera dagens mänskliga dumhet och lögner vid till ex. Libyen problematik och Haag domstolar. Vad har det att göra med min framtidsvision av arkitektur? Ja, det har att göra  med "gnistan". Dagens HAAG och NATO är idag en del av det ONDA KRIGSMASKINERI som används för att lura, köpa, sälja, äga, våldta, tortera, förstöra, förinta och döda. MEN, det som jag i andra sammanhang har skrivit, att NATO, FN trupper med alla dessa  förtroende allierade, formar ett världskrigsblock och raserar det ONDA se på www.vi-pr.com Onda är alla dessa ur rika  och andra diktatoriska samt demagogiskt styrda länder som strävar efter ursinnighet och egoism och som skapar mänsklig misär. Skapar dessutom i samband med UNION (UNION som skulle jag tänka mig kallar detta block) en GESTAPO, KGB, SÄPO osv. knutna till INTERPOL, EUROPOL, FBI osv. centraliserade i en domstol typ HAAG som tar itu med egna INRE ONDA mot korruption, manipulation, osv. i UNION tjänst. Problematik vid en sådan förändring är hur får man dessa makthavare att förändra fel kurs, se sanningen i vitögat, se saker med andra ögon och utan att tveka agera för det GODA syftet, mening, tro, sanning, rättvisa, för livet. Krävs det nya ledare? Behöver vi spendera tid för det? Jag frågar mig själv: det måsta vara precis samma problem som som drabbar mig och andra liksom jag GODA idéföreslagare, att folk har svårt att förstå innebörden, att mogna, att tro och bestämma sig att så är det och agera för omedelbara förändringar... annars finns risk, sanningen som vi lever med att snacket kan komma och äta upp oss utan hänsyn till rika eller fattiga, utan hänsyn till den som har makten eller ej, dom gamla eller unga, svarta eller vita, lust till livet och foster som inte ens har sett livet... Maktsjuktsyndrom styr en del av våra makthavare och hos plebejer (vi) råder en generaliserad ignorans! Tala om Homo Sapiens... ha ha ha!

 

 

Tor Svärdtorp

 

www.vi-pr.com