JAG ÄR BÖDEL! Jag heter covid-19 som också kallas corona-virus… hahaha! Händer inte mig… du säger… Men jag säger att NU tar jag DIG till helvetes lidande, skräck och döden!

 

MYNDIGHETER och POLITIKER SAMT alla som håller med OCH INTE LYDER logiken (sanningen, realitet, fakta, traditionsvishet och dagens vetenskap)!

I media och från folkmun upprepas som ett mantra att man skall tvätta händerna noga med tvål och vatten, antiseptiska produkter industriellt fabricerade eller som man själv, som en alkemist kan de upplysta göra… typ jag. Blandningar från T-sprit, etanol, metan, glycerol, gelatin, urin, bensin, alkohol köpt på systemet eller hembränt långt över 40 %, salt från Himalaya eller Sicilien med bra jod, jodopax, vademecum, listerin med alkohol, tandkräm, savon de Marseille, tvättmedel som skapar mycket skum eller är radikalt aggressiv som en del tvättmedel, aceton, klor eller klorin, yes och andra diskmedel, tjära och dels oljor… osv!

1, Logiken säger att det handlar om att styra händerna för att inte föra viruset till andningsvägarna.

2, Logiken säger ”varför tas inte smittprovtagningar på annat sätt än obehagligt från långt in i näsan och svalget?” Då, varför fokuserar man på att upprepa att noggrann HANDTVÄTT är såååå viktigt? Kan virus springa från händerna, klädsel eller skor, munskydd eller masker till andningsvägar (mun och näsa i första hand)? Kan virus hoppa från dagens tidning och annan pappersreklam? Från ytterkläder och skor till näsan och munnen? Det sägs att just denna virus inte är luftburen men smittan når oss via DROPP som t.ex. hosta, nysning, kram och andra faktiska fysiska kontakter. Ja, logiken säger att det är sant alla de försiktigheter som en del s.k. smittspecialister påpekar oavbrutet. Men, varför då våra politiker, präster, ledare, föräldrar och vuxna barn samt oansvariga medborgare inte agerar och respekterar t.ex. AVSTÅNDET osv.? Varför inte GÖR OM ETT OBLIGATORISKT MUNSKYDD LAGSTADGAD NÄR DET KONSTATERAS ATT SMITTA FÖRS IN HOS MÄNNISKOR VIA ANDNINGSVÄGAR? KLART ATT MAN SKALL GÖRA DET för allas bästa när FÅRSKOCKEN inte fattar! OBS! ATT INTE GÖRA DET ÄR BEVIS NOG (logiskt, lätt att förstå) att man kan vara så FEG! Så OANSVARIG! Så imbecill och på olika sätt KORKAD och mentalt störda! Det är så att jag och andra tänkare skrev i våra studier att vi människor är påverkad i olika grad av masochism, sadism, självmordkänslan, mördarlust och som jag analyserat den stora problematiken som i yrket hjärnskrynklings behandlingsmetoder om maktsjuksyndrom http://www.vi-pr.com/maktsjuksyndrom.htm stämmer!

3, Om man nyser (athjooo!) enligt vetenskap är spridningen upp till 3 meter. Vad är det som är den rätta distanseringen?

Angående meningen med masker utanför egna immunförsvaret som då skulle tillåta att inte ha masker, det är meningen att det inte är vi som bärare till

virus! Summa summarum är att ha masker är ett sätt att skydda oss själva, våra närmaste och de som vi möter...

 

Kontakta mig och bestrid eller upplys mig om nya vetenskapliga rön kring meningen som det här handlar om. Få mig att förstå och utveckla kunskapen… intelligens hos människor börjar med KOMUNIKATION och låt dig inte förbryllas av kommunikations problematik http://www.vi-pr.com/kommunikationsproblematiken.htm via mejl tor.svardtorp@gmail.com


 Idag 2020.06.21 kl. 14.30 på Aldersjön i BODEN!
Stockholm och  Gällivare är coronasmittans ledarpar i Sverige och... oundvikligt i stora städer i södra landsändan sprids det vidare, nu har vi i Norrbotten låt bilderna tala... fisknätet och packade sillar på stranden utan ansvar för sina unga eller äldre den kloke som for andra lika som bara vill sola

till plats där det finns respekt för avstånd för de som vill njuta av solen

Vad tycker du om följande?

 

 

14 juni 2010 (anonym, källa Faceboock)

En specialistsjuksköterska, Anna Forsman, berättar:

"En story till… efter 1 månads arbete i krisavtalet med Covid 19 patienter skulle jag vilja berätta vad ni har att se fram emot ifall ni hamnar på IVA. Då tänker jag på de människor som högaktningsfullt skiter i de rekommendationer som fortfarande finns.
Detta är min personliga reflektion grundad i absolut noll forskning, det är den verklighet jag levt i. Min upplevelse, min story.

Vi kan börja vid huvudet, hjärnan - en del av er kommer att bli lite puckade helt enkelt. När du väcks efter att ha varit sövd i alltifrån 1 dag till 10, 20, 30 eller fler dagar så är du inte dig själv. Du pratar en massa goja även fast du inte längre har några lugnande läkemedel. Emellanåt tänker jag att du är 10 år gammal, den intelligensnivån är det på vissa patienter. Ingen vet hur det blir i framtiden, kommer du återhämta dig helt eller kommer du för alltid vara förändrad? Andra vaknar och är precis som vanligt och ingen förstår varför skillnaden är så stor mellan patienter. Det finns många olika faktorer som kan påverka att man blir snurrig efter att ha varit sövd, absolut. Men fortfarande kvarstår frågan, när läkemedlen lämnat kroppen. Vad har viruset gjort med din hjärna?

Men du vill fortfarande åka på semester utomlands, gärna i ett fullproppat flygplan?

Munnen - oavsett du är vaken eller sover kommer du få en sond, det är en slang som går genom näsan ner till magsäcken. Där kan vi ge mat och läkemedel. Är man vaken är den inte jätteskön att känna av. Du kommer också få en tub ner i halsen eftersom du inte kan andas själv. Den kommer du känna av om du inte är så hårt sederad, obehagligt.

Men du umgås ändå varje dag med dina polare, hänger tight så att säga?

Halsen - du kommer få något som heter CVK, det är en central venkateter som man lägger genom ett stick i halsen. Där kan vi ge läkemedel. Du kommer också få en artärnål på insidan av din handled samt ett par vanliga PVK:er, perifer venkateter, på varsin handrygg eller armveck.

Men du träffas med 1000 andra människor på Sergels torg? Där syftet är gott, det säger jag inget om. Syfte - gott. Tillvägagångssätt att visa sitt missnöje - åt helvete.

Vi går vidare till lungorna - ena dagen är du mer eller mindre frisk, nästa dag ligger du intuberad på IVA. Dina röntgenbilder på lungorna liknar en katastrof, vi har svårigheter att ventilera dig optimalt och det i sig är livshotande. Om du är så pass ”bra” att du slipper bli intuberad kommer du ha en syrgasmask över näsa och mun. Du kommer uppleva en lufthunger du inte trodde var möjlig. Tar vi bort masken en kort stund för att borsta dina tänder kan din syrehalt i blodet dimpa från tex 95% till 80% på en millisekund. Då kommer du känna dig nära döden och din ångest är 100%. Dina blodgaser som vi tar med jämna mellanrum visar värden som vi normalt sett hajar till över men som nu är vardagsmat. När du varit intuberad länge och inte förbättrats får du en tracheostomi, man gör ett hål i halsen och sätter ner en kanyl där som man sedan kopplar respiratorn till. Så att vi kan ventilera dig. Du producerar slem i samma takt som en tonåring stökar ner sitt rum. Det gör att vi får suga rent ungefär 50-100 ggr per dygn om det vill sig illa, det ör obehagligt och du kommer hosta. Oavsett du är vaken eller sövd hostar du.
När du är stabil nog att väckas kommer du andas själv tillsammans med respiratorn innan du kan tränas ur den för att kunna andas helt själv. Ärret efter tracheostomin blir en påminnelse om det vidriga viruset.

Men träna är viktigt så du går till gymmet och struntar i att hålla avstånd, tvätta händer och att sprita den utrustning du använder?

Så hoppar vi ner till magen - den kommer balla ur. Alla läkemedel och viruset i sig bråkar med din mage. Avföringen blir som vatten och du kommer ha blöja, tarmsond eller något som kallas flexiseal. Det är en ”slang” man för in i ändtarmen där din avföring rinner igenom ner till en påse. Jag behöver inte nämna exakt hur jobbigt det är för personalen när dessa slangar knickas och det läcker…
Kissa - ja det gör du genom en kateter som förs in i ditt urinrör. Det är i och för sig inte säkert att du kan kissa, dina njurar kan också braka och då hamnar du i dialys. Googla dialys och kolla om det är något du ser fram emot...

Men du är ju sugen på en bärs på stan så du sätter dig med andra packade sillar på en uteservering?

Dina blodkärl och din blodkoagulation är en historia för sig. Ingen vet riktigt varför du kan få mikroembolier på alla möjliga ställen i din kropp. Det vill säga proppar, som kan sätta sig i hjärnan, lungorna, benen… ja you name it och där kan de sätta sig. Därför kommer vi ge dig Fragminsprutor och de sticken kommer ge dig en mage full med blåmärken.

Men shopping är ju också viktigt så du tar en sväng till MOS där avståndet omöjligt kan hållas, eller hur?

Sen kan vi ta kroppen som helhet, beroende på hur länge du ligger på IVA kommer du tappa upp emot 40% i muskelstyrka. Så har du otur får du börja om från början med att lära dig gå. Bara att sitta på sängkanten kommer att kännas som om du har sprungit ett maraton.

Det är som en vanlig influensa och gamla människor skulle dött ändå...till viss del köper jag det men ändå, bullshit. Det är ingen vanlig influensa. Du kan vara 23 år och få multipla proppar i lungorna där smärta och andnöd kommer vara det sista du upplever. Men det kommer ju inte drabba dig så det behöver du inte tänka på.

Du kommer ligga på ett ställe där det aldrig är tyst, du kommer ständigt höra pip och larmsignaler från alla apparater. Personal som pratar, som går, som springer, som byter läkemedel i dina sprutpumpar, som tömmer din urinpåse, som byter blöja på dig mitt i natten för att du har bajsat, som tar blodgaser flera gånger under både dag och natt, som suger slem ur dina lungor, som byter läge på din kropp för att du inte ska få trycksår, som lägger om din tracheostomi för att den läcker, som sprutar ner läkemedel i din sond, som städar spritar och fyller på utrustning. Det är inte många sekunder det är lugnt på en IVA avdelning.

Ja alltså det är ingen höjdare att hamna på IVA och du som tycker att det fortfarande är ok att skita i de rekommendationer som finns borde fundera över vad som är viktigt i livet. Att du, dina nära och kära överlever denna pandemi borde ju vara ett alternativ så gott som något.

Till alla er som har anhöriga på IVA, jag ber om ursäkt att jag är rakt på sak i detta inlägg men människor därute måste få veta hur det ser ut och vad som väntar dem. Så att de kan göra ett val.

Välkommen som patient till IVA om du fortsätter leva ditt liv som om pandemin är över. Vi kommer ta väl hand om dig, dock är det inte säkert att du överlever. Många överlever, absolut. Men du kan vara en av dem som avlider.

Hej på er//Anna Spec Leg Ssk Anestesi och IVA"

 


 

Tor Svärdtorp  www.vi-pr.com