Våldsbenägen personlighet

 

 

Våldsbenägen personlighet.

 

Introduktion.

 

Maktsjuksyndrom är en av centrala studier som grundar dynamiken i Vi - Personrörelse. Därför vi vill här belysa med följande exempel hur svårt är för var och en att bedöma om en person är våldsbenägen. Alvarlig är när en person genom studier, politisk eller religions vall får en makt position.   

 

Det som folk får veta

Arbetarbladet. Publicerad 2007-07-13]

Olle Ljungbeck förhörd av Säpo om ministerbrev.

Gävle
Vad menar Olle Ljungbeck när han kallar politiker för ohyra? Brevet till ministern fick Säpo att rycka ut. I ett förhörsrum på Gävles polishus fick EU-kritikern i går stå till svars för sina skrivelser.

– Det här är bara för att skrämma mig till tystnad. Men de lyckas inte för jag är övertygad i min uppfattning om demokrati, rättssamhället och svensk suveränitet, säger Olle Ljungbeck, innan vi går in i polishuset.
   
Arbetarbladet med vid förhör
Förutom debattinlägg och insändare i landets medier har han i otaliga brev till landets politiker framfört sin hårda kritik av EU.
   
   Det är just innehållet i ett av dessa mejl, till EU-ministern Cecilia Malmström, fp, som föranlett säkerhetspolisens möte.
   
   Efter mycket tvekan från Säpo går de till slut med på att Arbetarbladet närvarar under utfrågningen av Olle Ljungbeck, medlem i Junilistan och med mångårigt förflutet i socialdemokraterna.
   
   – Är jag misstänkt för att ha hotat någon? säger Olle Ljungbeck.
   – Nej, det är du inte. Vi vill bara prata med dig, svarar den äldre Säpo-mannen Håkan.
   
   Tillsammans med sin yngre kollega Mikael (ingen av poliserna vill figurera med sina efternamn) sätter vi oss i ett av Gävle polishus förhörsrum.
   
   Säkerhetspoliserna bär traditionsenligt mörk kostym och slips. Olle Ljungbeck verkar inte det minsta nervös. Anledningen kan vara att det är andra gången han blir förhörd av Säpo. Senast var för fem år sedan då han skickade brev till statsminister Göran Persson.
   
   – Vad är målet med dina brev till politikerna? frågar Säpo-mannen Mikael.
   Olle Ljungbeck förklarar sin syn på EU som han liknar vid ett diktatoriskt Sovjetunionen och hans strävan att väcka folkopinionen.
   – Men jag vill definitivt inte hota någon. Jag är en mycket fredlig man som
   älskar djur och natur, säger Olle Ljungbeck.
   
   Säpo-männen som åkt till Gävle för att tala med Ljungbeck förklarar att vissa formuleringar i breven tangerar gränsen för det tillåtna. De ligger farligt nära rena hotelser.
   
   – Vi vill inte att du ska gå över gränsen. Om du blir anmäld för ofredande
   eller olaga hot kan din vapenlicens ryka, säger Mikael.
   
Bör tänka sig för
Olle Ljungbeck har nämligen en älgstudsare och hagelbössa för jakt.
   
   Mötet avslutas med att Säpo-männen uttrycker sin uppskattning för att de nu vet mer om vem Olle Ljungbeck är och vilka värderingar han har.
   
   I framtiden bör han dock tänka igenom sina uttryckssätt. Därefter visar de oss vägen ut ur polishuset.
   
   Ångrar du några av dina formuleringar?
   – Nej, absolut inte. Jag försöker alltid tänja på yttrandefrihetens gränser och vara så frän jag kan, säger Olle Ljungbeck.
   
   Varken EU- ministern Cecilia Malmström eller Säpo vill kommentera breven eller
   säkerhetspolisens arbetsmetoder.”

 

”Olle Ljungbecks brev till EU-ministern
Cecilia Malmström
När jag hörde dig förklara att ni hade stöd för EU-fördraget kunde det lika väl varit Hitler, Stalin, Pol Pot eller någon annan diktator som uttalade de orden. Är Du oförmögen att se, att det ni håller på med är en parodi på allt vad demokrati heter. Man kan bara känna det djupaste förakt. Det är omöjligt att göra någon åtskillnad mellan dig och de nämnda diktatorerna. Men var inte så säker. Vi har befriat det här landet från ohyra förr.

Olle Ljungbeck”

 

 

 

Analys av Olles brev.

Oerhört kränkande brev för en demokrat. Brev offentlighet ger Olle rätt till yttrandefrihet och skyddar han därför mott juridiska åtgärder. Men, kombination med att Olle citerar en fysisk person i samband med hans sista mening i brevet gör att hotet är klarlagt. Alltså, Olle Ljungbeck har minst sagt ofredat Cecilia Malmström.

Brevet analys i relation med Olle Ljungbeck personlighet, juridiska syn om sak m.m.

”När jag hörde dig förklara att ni hade stöd för EU-fördraget…” Olle skriver till sig själv, han upplever status, han önskar har Cecilias befogenhet och egentligen erkänner EU-fördraget. Han upplever besvikelse och därför skriver han brev.

”kunde det lika väl varit Hitler, Stalin, Pol Pot eller någon annan diktator som uttalade de orden.” Olle citerar sig själv vem egentligen han är alltså en diktator. Alvarligare är att han blandar olika former av diktator beteende och det gör att det framkommer då psykologiska bevis av hans splittrade personlighet, därtill tydligt mental instabilitet.

”Är Du oförmögen att se, att det ni håller på med är en parodi på allt vad demokrati heter.” Han erkänner att han själv inte ser sina egna problem som t.ex. hans tyranniska beteende skapade av makt behov.

”Man kan bara känna det djupaste förakt.” Detta är första steg till hot.

”Det är omöjligt att göra någon åtskillnad mellan dig och de nämnda diktatorerna.” Hotet tar fart och riktas mer och mer till nämnda person i brevet.

”Men var inte så säker.” Hotet är klarlagt!

”Vi har befriat det här landet från ohyra förr.” Olle vill i sina djupaste känslor angripa Cecilia Malmström.

Angripande kan det handla om lätt till grov missandel. Tar vi hotet på den politiska nivå som egentligen det handlar om saken är mycket allvarligare. Alltså, om Olle Ljungbeck skulle har befogenhet som diktator skulle utan tveka fängsla eller döda rivalen Cecilia Malmström.

”Olle Ljungbeck” Signatur i ett sådant brev är i sig erkännandet av egen okontrollerad ilska och som gör Olle farlig för sig och andra.

 

 

 

Det som folk inte vet.

 

Följande skulle inte behöva tillägga för att bevisa Olles benägna våldsamhet men kan vara bra veta hur maktmissbruk är närvarande i sina olika facetter och som i länge fånga den drabbade i en permanent beteende fälla som kan definieras i olika grader av galenskap.

 

Olle Ljungbeck i den privata.

 

Familjen.

 

Han från Skåne och fru från norrland.

 

Tre barn, två flickor och en pojke.

 

En dotter utan utbildning. Den andra dotter dagisfröken. Pojken blev hus målare.

 

Olles livsstilsönskemål är att leva som en Smålandsbonde. Lever därför mitt på landet äger mark, skog m.m.

 

Olles stolthet, säger han, tillhöra en familj där i släkten förekom en ”soldat”.

 

En orsak att Olle vandrade upp i Sverige var det pga. att hans far inte var respekterad av alla sina barn.   

 

Socionom studier vägdes som plus för kunna antar arbete som personal chef på Lantmäteriverket.

 

Flera oäkta barn verka vara omöjliga.

 

En gång reste han och fru till Paris. Resa blev kort och gjordes med vespa.

 

Fyra barnbarn, var två pojkar och två flickor.

 

En dotter och en son skilda. Den andra dottern numer över 40 år fick barn efter 10 års giftermål och sägs att barnet inte är Olles biologiska barnbarn.

 

En av Olles döttrar var medlem i SSU. Hon föredrog pojkvänner med utländsk bakgrund och det gjorde Olle inte glad. Denne gifte sig senare med en ny svenskt. Olle raseri nådde till telefon trakasserier, förföljelse med mindre eller mer indirekta mordhot. Inspelade hemska upplevelser och annat inte hjälpte paret får Olle fälld på hans brottsliga agerande. Paret flydde utomland och bytte namn men Olles ilska nådde paret. Nya polisanmälningar lades ner. Öppen protestaktion av från dotter och svärson mott Olles agerande fick en del allmänhet på tanke vad egentligen var Olle som person. Personligt besök på tidningar Arbetarbladet och Gefle dagbladet med bevis om Olles rasistiska drag fick media bromsa i åratals Olles insändare. Olles inbillningssjuka fortsättande nådde toppen och då blev han bjuden för en ensam träff med en av hans offer, ensam träff i skogen utan vittne för en ordentlig genomgång av hans agerande, men Olle tackade NEJ.    

Olle blev bespottade av hans egen dotter, det pga. i unga ålder blev hon mobbad i skolan och han gjorde inget åt det! Några år senare blev han igen bespottade i ansiktet och med repris rak i munnen av sin egen svärson och det pga. att Olle förföljelse provocerade skilsmässa.

 

Olle utseendemässig.

Ser man Olle i ansiktet ser man en ilske, besegrad man. Talar man med honom fångas man av hans klarhet och delvis mjukhet. Ser man han i sin helhet, kroppsligt, ser man en mager person i alla avseende: bara nerver, klär sig som en fattig lapp eller excentriskt så att man får en bild av en marionett. Ofta är Olle orakad. Klädsel anpassar han det till olika tillfälle, som t.ex. klär sig som proletär men utseende lurar.

 

Olle som person.

Vill gärna figurerar i högsta rampljuset. 

Trängd av dubbel moral.

Duktig manipulatör.

Kung i huset.

Söker ständig spänning.

Mindre eller mer allvarliga perversiteter.

 

Olle gillar.

Olle gillar att jaga. Han jagar i Ore där han äger stuga. Hem, jagar han i egen mark och med jakt lag.

Kör törstiga och stora begagna bilar typ Volvo 245.

Han är girig.

 

Olle i arbete.

Vi fick veta vad han sysslade med, då blev han förtidig pensionerad.

 

Olle i samhället.

Valdes som nämndemän.

Politisk socialdemokrat i herrans år. Blev sedan vänster men sparkades. Senast flaggar han med Juni-lista.

 

 

 

Avslutningsvis om djävulens advokat skulle kommentera kontext i arbetarbladet det skulle låta som följer.

 

- Olle Ljungbeck säger ”Det här är bara för att skrämma mig till tystnad. Men de lyckas inte för jag är övertygad i min uppfattning om demokrati, rättssamhället och svensk suveränitet”.

Maktbehov yra flödar upp till hjärnan och Olles rädsla skapad av Säpos närvaro räcker inte att får Olle på andra tankar som t.ex. att hans agerande har skapat lidande hos många människor.

Cecilia Malmström blev rädd av Olles hotfulla brev.

Olles dotter blev mobbad och levde åratal i rädsla av faders förföljelser mani. Dotter underkastelse blev total när hon bosatte sig i samma mönster som far, dessutom gifter sig om med en tam traditionellt svensk medborgare i samma gamla politiska linjer som Olle. Olles totala makt är nåt.

Så, demokrati uppfattning, rättsamhället, Svensk suveränitet kan Olle berätta till döva och blinda. En demokrati driven med diktator fasoner som olle har bevisat göra skulle skapar i Sverige en oligarki som minst sagt. 

 

Olles hotfulla skrivelser finns i överflöd i media och privata ego. Hans manipulation karaktär gör att dels människor är skrämda för livet och andra håller med. Olles strategi skapar en indirekt allmänt fascination som är typiskt av tyranner alltså, svag människor går i fälla och håller med medan andra som skräms men inte har försvar i sin sida blir offer och hamnar i samma fälla med svaga. Det gör att Olles makt bred sig ut.

 

Media tar vara på Olles agerande och via det stärks Olles galenskap.

 

Många politiker under deras allmänna uppdrag blev utskällda och andra skämdes av Olles Ljungbeck uppträdande.

 

Olle styr med piska och morot i dem kretsar han rör sig eller där sin röst når. Hän säger vidare ” Är jag misstänkt för att ha hotat någon?” Taktiken att spela offer har sina orsaker, känna allmänna sympatier så att hans gömma syftet som tyrann skapar vidare en direkt och indirekt brokig och bråkigt samhälle. Det agerande är typisk för människor som bär olåsta problem som manier, fixa idéer, extremister, fanatiker, terrorister och farliga typer med allvarliga mental rubbningar.

 

Arbetarbladets reporter skriver vidare ”Olle Ljungbeck verkar inte det minsta nervös. Anledningen kan vara att det är andra gången han blir förhörd av Säpo. Senast var för fem år sedan då han skickade brev till statsminister Göran Persson.” Om Olle inte var nervös i Säpos närvaro det beror på två orsaker: den första är spelet inom demokrati koncept och praktik där luckor finns för skapar konfrontation, och den andra orsaken blev att Olles finess i manipulation drog media in i fällan.    

 

Värd att kommentera följande ” Vad är målet med dina brev till politikerna? frågar Säpo-mannen… Olle Ljungbeck förklarar sin syn på EU som han liknar vid ett diktatoriskt Sovjetunionen och hans strävan att väcka folkopinionen. – Men jag vill definitivt inte hota någon. Jag är en mycket fredlig man som älskar djur och natur, säger Olle Ljungbeck.” Olles syn om saker bedrar läsare med låg känsla för kritik eller de som har svag kunskap om politiska koncepter. Till exempel Olle citerar före detta Sovjetunionen konfederation men han syftar inte att upplysa läsare om federation som princip (eller han är själv idiotisk i fråga) att regioner och landskap i Sverige har lika rätt till självständighet och eget själv styre. Hans hat (fix idé) för att väcka folkopinion är vidare spridning av hans mentala ohälsa som smitta och bromsa läsare i deras utveckling, alltså t.ex. ser man Sverige som Sovjetunionen ser man inte EUs fördelar som t.ex. att för närvarande låginkomsttagare kan köpa euroshopp billig mat m.m.

Han dessutom säger att han inte hotar någon när han i verkligheter gör det. Han påstår att vara en fredlig man när själv är bevis till mottsatsen om vad han säger. Notera, att Olles Ljungbeck politik grundar sig av ständig kritik mott sina egna och andra som har andra uppfattningar. Han kommer inte med konstruktiva kritiker och förslag till problem lösningar.

Han målar sig som natur älskare men inte tänker sig skapar av egen skog ett naturreservat. Hans mördar kraft underhålls genom att vidare döda djur inom sport som jägare.

 

Fortsättning behöver inte kommenteras men bara konstatera att Olle Ljungbecks vapenlicens skulle indragas omedelbart och att hans mentala tillstånd säkert kommer att förbättras med terapi som här i VI-Personrörelsen kan bidrar till. ”Ångrar du några av dina formuleringar? – Nej, absolut inte. Jag försöker alltid tänja på yttrandefrihetens gränser och vara så frän jag kan, säger Olle Ljungbeck.”

 

 

, 

redaktionen@nordfront.se

2017

Olle Ljungbeck, 82, med hustru. Ett hot mot rikets säkerhet?

Det är på sidan Exponerat som pensionären och skribenten Olle Ljungbeck, 82 år, skrivit flertalet artiklar och krönikor där han framförallt riktat skarp kritik mot statsminister Stefan Löfven. I en av krönikorna kan man läsa:

Lämnade hemmet för förvärvsarbete knappt fyllda 15. Det som står klarast för mig vid detta uppbrott är min mors förmaning. Min son, ”Tänk på att alltid tala sanning och använd dig aldrig av lögnen för att vinna fördelar, annars blir Du aldrig en hedervärd människa”. Denna levnadsregel har jag försökt hålla.

Jag vet inte om Du fick med dig någon sådan hemifrån? Din tid vid regeringsmakten visar emellertid klart och tydligt att sanningen för dig är ett okänt eller ointressant begrepp att leva efter.

Men det var följande ord som tydligen fick Säpo att besluta att en polisiär insats krävdes för att säkra rikets säkerhet:

Din fräckhet har nu nått en nivå som innebär att Du ovillkorligt måste bort som statsminister med det snaraste.

Och så blir det. Din tid är förbi innan detta år gått till ända.

Insatsen ska alltså ha bestått av ett samtal från en säkerhetspolis, där Ljungbeck tillfrågades ifall detta var att tolka som ett hot mot statsministern. Enligt egen utsago svarade då Ljungbeck att det bara innebär att han, liksom tusentals andra medborgare, kommer att arbeta för statsministerns avgång.

Detta är dock inte första gången Säpo varit intresserad av Ljungbeck. Redan 2007 skrev Arbetarbladet, där han då arbetade, en artikel om att han förhörts två gånger av Säpo efter att ha kallat politiker “ohyra” i ett brev till den dåvarande EU-ministern Cecilia Malmström.

 

www.vi-pr.com