Tor Svärdtorp överlevnad nr 3 och sist

Tor Svärdtorp överlevnad III av VI

 

Överlevnads ryggsäck X liter att ha i förråd eller hemma alltid redo för oförberedd och plötslig vandring.

  Alla räknade vikter, är korrekta men kan vara ungefär pga. olika variationer vid objekt produktion. Ryggsäcks storlek går inte att mäta i vikt pga. att material är en personlig sak och behoven är olika. Vi håller oss till standardvikt kring nödvändiga saker i stål, mat och vatten för en helgutflykt, så det handlar bara om några kg. och det relateras men meningen med kurs i överlevnad om den är sträng eller mer avslappnad. Sträng betyder nästan ingenting och avslappnad har t.o.m. med godis!

Ryggsäck alltså, komplett med sitt innehåll: vatten, mat, kläder, olika hjälpmedel för sjukvård samt eld o.s.v. Tillägg, skor och klädsel är inte räknad i vikt.

Se vikt i andra varianter t.ex. för mellanlång utflykt utan tung mat för tre dagar kan vara som följer: Sekatör 200 gr och en machete på 239 gr eller yxa 600 gr istället än machete. Med dessa kan du skära, sticka, hugga, klippa och eventuellt krossa, det istället än knivset på 631 gr med tre blad för slakt och en såg.

Mat för tre dagar utan ansträngningar på 197 gr Torkad vitlök, mörk choklad i bitar, hårt bröd, sockrad kakao, snabbkaffe eller thé i plastburkar med säkra lock på 197 gr sammanlagt. Du kan använda vanliga lättare plastpåsar med risk att dessa perforeras.

Stora vantar med lätta inre handskar 197 gr.

Metallspegel 60 gr.

Maskeringstejp 11 gr.

Stormtändare eller brännare på 78 gr.

Rejäl fiskeväska med bälte som går tvärs över din kropp och ligger precis till vänster på framkant med sina 8 fickor bland inre fickor på 438 gr. eller höftväska i tyg med 4 fickor på 154 gr.

last vattenflaska på 350 ml fylld med 300 ml vatten på 324 gr istället än glasflaska på 40 ml på 134 gr.

Liten batterilampa men effektiv med olika styrkor på 53 gr.

Vattenskyddad telefon på 256 gr.

20 cl sprit på 164 gr 62 % styrka.

Värmeljus typ gravljus på 353 gr. Som du kan använda vid mörk höst i tältet.

Lina 187 gr smal men stark eller tjockare lina 12 m superstark på 546 gr.

Glasögon med fodral 152 gr.

Övrigt som t.ex. andningsmask, bandage, pincett, visselpipa osv. upp till 753 gr.

Utöver ryggsäck, din nakna kropp, skall bära kläderna, skorna, handskar och skydd för huvudet. Det är det bruttovikt men är inte slut med det. Utöver

kan du tillägga en osynlig vikt som kommer att tydligt påverka din styrkeförmåga i relation till marsch om det är begränsat eller ovisst. Det handlar om

viktförändring som t.ex. bär du 30 kg från starten det till slut en mils promenad utan en hastighet av 10 km i timmen utan vila kan det bli 35 kg! Notera,

höj hastighet som ovan beskrivit med variant att du avslutar promenad på 5 minuter så har vikten kanske höjts 50 hekto istället än 5 kg! Drygt 6 kg

packning. Vill man ha trevliga stunder med hemkänsla eller dagens grillning kan du lägga till recept för Pinnbröd 4 deciliter vetemjöl, halv tsk salt, två tsk

bakpulver. Grädda ovanpå brasa eller glöd. Det i samband med några konserverade små korvar i burk har man en komplett middag.

Inte slut med det. Vikten blir ännu besvärlig när du t.ex. är lång 172 och din vikt är 72 som det skulle vara. Dvs. att om du är lång 172 men väger 90kg, är just övervikten som gör din marsch extra besvärlig.

Alltså ”Att vara stor och kraftig betyder inte att vara stark.” Saken är relaterad till en kedja händelse som mat, träning och en del att du är som du är. Det fysiska och psykologiska sammanhanget. Kunskap och mekanism att föra över det till nästa, är så som vi har haft försprång från andra djur som är större, starkare och farligare i fysiska sammanhang. Kort i överlevnadsyfte vid kunskap är det så att den praktiska skillnaden som kallas också pluralism som inkluderar kropp och hjärna. Ser vi här i allra första steg att det handlar om den genetiska kroppsformen som kallas på italienska: ginecomorfo med bred benstomme och stor mage. Andromorfo med liten mage och lagom benstomme. Stenico och Astenico är de smalare med nästan ingen mage och smal benstomme. Atletico som är en atletisk formad och tränad person med lagom mage och benstomme. Det utöver hårt fysiskt arbete eller träning som formar musklmassan finns de psykiska faktorer via kunskap som utöver naturbegåvningar via trauma formar stark vilja då nederlag inte tagit över. Det är dessa sammanhang som kan definieras som STYRKA.

Jag t.ex. är en blandning av stenico, andromorfo och atletisk där andromorfo dominerar. Stark traumatiserad av mänskliga förräderier. Balansen bland den kroppsliga och den mentala utöver det som jag har ärvt från generation till generation domineras och som är obytbar min starka vilja av kärlek för livet där fauna och flora med de 4 livselementen som vatten, eld, jord och luft är del av varandra. Jag drivs av dessa punkter som har skapat min optimala fysisk styrka, skapat mig som en sökare i positiv anda, men än utan svar ”varför det?”

Du kan läsa om mig på www.vi-pr.com och dvs. härmed har jag presenterat mig för dig, är det bevis att DU och NI med allt förtroende delar mitt råd som gör oss lika värda i livets mening eller men…(skada menar jag, som i nihilism innebär omstart i det som vi har raserat).

Allt är politik för politik betyder ”kunskap att regera sig” och överlevnad är det ena av dessa kunskaper.

 

 

IV av VI

KRIS

Förbereda sig för KRIS som kan innebära kriser typ krig, naturkatastrof, jordbävning, tsunami, super vulkanutbrott, pandemier, drastiska världsförändringar osv. eller ett enkelt elavbrott som kan vara ovisst.

I Sverige gäller matlåda och vattenreserv i dunkar, samt samling av olika energikällor som ljus och eld igen och kommunikation. Det skall räcka för 72 timmar. I andra delar av världen finns andra tidsbegränsningar där försiktighetsåtgärder har samma syfte då kontakter återupptas. I princip är det upp till kloka och alla som fick veta om den kritiska framtiden att själva skall se efter och agera efter egna möjligheter.

NOTERA att utan elektricitet stannar vatten och värme. Lättare är det för länder som använder gas, metan osv.

Här hemma för vanligt folk som inte är van med camping förhållande osv. Blir det knepigare.

HEMMALÅDA skall så långt det går behållas i mörkret och sval temperatur. Gäller mat, vatten, möjlighet att göra upp en värmekälla.

MAT som redan är torkad håller nästan i evighet så att har man tid kan man torka själv en del grönsaker, spara in eller göra ett halsband dekorerad med del av frukter, rötter, frön, nötter, torkat och saltade köttbitar, hårdostar i bit, små delar av knäckebröd. Praktiskt när alla fickor är upptagna och när man vandrar långt i lugnt tempot gnaga på dessa livsviktiga delikatesser. Konserver som är mat av olika slag som är inlagda i burkar på t.ex. 250 gr., 500 eller 800 gr. eller olika om det handlar om fisk, kött, pasta, frukter, grönsaker. Liknande som finns i denna typ inlagda i vatten, olja, pressade tomatsåser får du inte hälla ut, du skall äta upp alltsammans varmt eller som det är. Med det får du in vätska så att du sparar på dricksvatten.

VATTEN

Vatten under kris då gäller ransonering det handlar att inte dricka mer än 1,5 liter vatten om dagen, det reduceras till ett, två glas, tre glas eller efter medicinska behov.

Vattenförråd gör du med minst 10 liter vatten delat t.ex. i små i plastdunkar om inte annat. Föredra att dela vatten i små portioner t.ex. när man har konsumerat små dunkar med innehåll av koncentrerade frukter men inte de som innehållit olja, campings plastdunkar upp till 10 liter st. Har du vattenflaskor på plats i frys kan du spara in några plastflaskor i det och kom ihåg att du skall fylla i bara till 8o% för de expanderar när vatten fryser.

Din avföring. dina behov kan du göra i plastkassar gärna i de som förmultnar och urin i små behållare som du tömmer regelbundet. För kvinnor finns behållare som en kanna för urin annars skall man spendera och fixa en toalett som ni ser här i bilden som automatiskt delar avföring som det gör i en del mulltoaletter.

VÄRME och LJUS

Har du en cykel inne i bostad, vänd den uppe och ned, sätt på dynamo och väv. På din elnära butik, butiker där hantverkare är kund, på stora köpcentra kommer du att hitta dels för dessa behov just gällande ljus och mer. Dagens trend att beställa på nätet, med lite tålamod och till dess det finns möjligheter, kommer du att hitta specialister för det ena och det andra nödvändig för din förberedelse för att underlätta krisupplevelse. Ljus skall du orientera via intresse gällande energikälla som inte tar slut t.ex. när batterierna tar slut och dvs. DYNAMO som producerar el. I så fall, som reservdelar, kan du behöva extra lampor. Men dynamo finns på marknad och många produkter som kan trygga dig som radio osv.

Värme för kroppstemperatur när du sover. Filtar och täcken samt kuddar och underlag som känns bäst för dig, men är man inte allergisk föredras att stoppning är med naturprodukter som fjädrar, ull, päls, överdrag på dig och överdrag på underlag i ull filter, bomull, päls. Om inte det är nödvändigt pga. omständigheter och i kort varsel, föreslår jag att du skall undvika att sova med t.ex. instoppade vinterkläder.

Ha tillgängligt t.ex. alkohol typ militär värmekälla med de kastruller som man kan laga mat osv. Eller camping aggregat som går på gas. Med alla dessa i det minsta rummet kan du hålla värme utöver att laga mat.

Värmeljus i vax, stearin och paraffin ger värme och dämpat ljus. Lanternor som oljelampor går också med andra oljor, från tändvätska och matoljor, blandning med dessa osv. men här problemet. Om du har dessa lampor tända länge vid sömn, måste du ha syreintag från golv nivå i rummet och utvändigt över din kroppsnivå så att frisk luft cirkulerar och på det viset transporteras det ut kemiska ämnen och laddar området med livsviktigt syre. Så undviker du hälsoproblem eller i värsta fall döden.

Fiskarens båtlanterna som tom. klarar av skakningar utan fara för eld det är en utmärkt överlevnads möjlighet som samtidigt ger ett ljussken och värme både för det och för att laga ordentliga rätter. Allt det förutsätter att du har magasinerat många liter fotogen.

Handfacklor och marschaller.

Om kylan är intensiv och åtgärder kräver små brasor, det är allt container i metall som är den bästa kvaliten som järn, stål, koppar av lagom storlek som stekpannor så att eld kan ta sig och hålla sig vidare med luft, lätt tillförande av brinnande material som papper, trä, kol. Mindre användbara är container som kastruller med höga kanter som försvårar eldstart och för att hålla i sig länge.

 

V av VI

Vardags beredskap i de oroliga tider som dagens år 2020 Sverige, Europa och världen runt har blivit.

När du går och handlar, statspromenader eller ut i långa cykelturer, när skymningen kommer, kvällar, glest med folk, parkering en bit från bostad osv. Motorfordon stannar mitt i vildmark och du är lämnad till ovisshet om vem som av de förbipasserande kan hjälpa dig?

Utrusta dig dagligen och motverka vad man brukar säga ”Det händer inte mig”. Ha med dig ”Räddningsväska för dagen med varierat innehåll ”. Lite sammansättning från första hjälp och tejp. Tvättlappar. Dricksvatten i en liten flaska. Bröd skiva och choklad i tablettform. Metallfolie om chocken provocerar dig och rubbning i blod omloppet och du kan behöva extra värme för att inte tuppa av. Andningsmasker för att eventuellt reglera intag av luft. Chocken, gör du mot angripare genom att blåsa i visselpipa som du har hängt strategiskt under väskans rem eller i närstående ficka, under kragen osv. En liten mask i genomskinligt tyg, typ barn och ungdomsleksaker, som under eller över rånarmössa hjälper som ett extra skydd. En liten camping med en liten kniv och gaffel är det det som gäller för att skrämma motståndare, det är att sätta finger i hål på kniven så att en hand rör sig fritt, som kan greppa, förvandla sig till en armerad knytnäve gör att tom. den värsta rabiata angripare avlägsnar sig från platsen! Har du en kniv i båda händerna blir det än mer effektfull, men allt detta förutsätter att dina händer passar i campingkniven så att vapen är stabilt.

I fickorna kan du ha överfallsspray eller allt annat som lagen tillåter i det land du befinner dig och det kan det vara pepparspray, stilett, skjutvapen och mer. Här med vill jag påminna dig att ”vapen som du bär för att försvara dig, kan oturligt användas mot dig!” Därför hemma eller ute i naturen, på jobbet eller vad du anser passande, prova dig fram några gånger då och då, iscensätt ett anfall och träna upp mentalt till fysiska egenskaper så att verkliga händelser hos dig motarbetar omedelbart psykiskt och agerar fysiskt i stunden effektivt. RESONEMANG gäller för män och kvinnor som inte har en avancerad träning i närstrid. Anpassa väskans position efter din vana höger eller vänster. OBS! position av väska framför dig är i sig ett skydd att ingen kan plötsligt komma bakifrån och angripa dig eller rycka av dig din väska. En väskryckare i första tag, ställer sig inte framför dig för en sådan aktion görs av icke farliga personligheter, men om det sker förvandlas brottet till rån som innebär eventuellt fängelse eller ett högre straff.

Vanan att ha en väska som syns, på sidan framför dig hängande i höft bälte eller med en axelrem tvärs kroppen skall du mentalt se det som nödvändig klädsel. OBS! Gör du det kan du vara en av de som medverkar för att förändra definition axelrem till tvärs över rem. Redan idag finns det kvinnor som bär väskan tvärs över kroppen, är en säkerhetsfråga, man har två fria händer och praktiskt när man skall gräva i väskan (tre flugor i en smäll)! Alltså, en handväska i framtiden kan ha tre olika definitioner med anpassade möjligheter för tre alternativ: höftrem, axelrem, tvärs över rem. Dagens generella axelrem kan vi säga för sommar handväskor som har den minsta bredden och av olika material, lätt att rycka pga. går lätt sönder eller med ett vasst föremål kan skära den om den hänger besvärligt för väskryckare. Dessa handväskmodeller utsätter dig för fara speciellt under turistsäsong och utomlands.

En tvärs över rem anser jag skall vara lagom bredare och robustare som i sig gör större besvär eller omöjligt för väskryckare att genomföra brottet! Annan väska med användning året runt för promenader upp till en mil.

På vinter, kan man ha en liten överfallsspray var som helst i handen inne i vanten.

 

Händer en naturkatastrof i stor skala eller krig är det fullbordad KRIS är närvarande ingen elektricitet, inget vatten, inget tryggt boende, inga mataffärer, inga apotek eller sjukvård, Inga transporter, ingen assistans överhuvudtaget. Du är ensam eller med familj, med en liten grupp och inga läger i närhet.

Då agerar man efter fakta utan tveksamhet. Kunskap om överlevnad, lokalkännedom, ledarskap samarbetsvilja och solidaritet är nödvändiga. Först sjuka, barn och äldre som blir i beräkning för ekvation, om vem av resterande i gruppen som är i optimal hälsa för att ta i anspråk uppgifterna som de är mest anpassade för.

Trygg för stunden eller längre är alltid när du har tak över huvudet. Det innebär att ständigt leta efter bostad vid vandring; Kan vara lägenhet, villa, källare, under en bro, skadad buss, långtradare, container vänd på sida, en bil, i en krigszon eller jordbävning välj alltid marknivå så långt det går. Alltid en koll om det finns mataffärer som man där kanske hittar burkmat, vatten, bensin i dunken och andra förnödenheter som t.ex. bättre kläder och skor osv. kanske tom. laddade skjutvapen. Landet är alltid det bästa skyddet när man redan har kunskap i att överleva, kanske i en bondgård där man hittar vilsna tamdjur, trädgård med sallad, potatis osv. inte minst ett vatten!

Kommunikationsmöjligheter är den första uppgift och strategi samt taktik som kommer därefter. På landet eller i staden, lita aldrig på någon och håll dig strikt på det ni är överens om. Nattvila alltid bakom lås och bom, eller dra sig till en plats som andra inte vet om. Gör alltid efter din vilja oavsett risken som finns att gå under, följ magkänslan, samtidig ta dig tid för att göra dig en uppfattning om t.ex. om de metrarna kan vara din räddning. Krångla inte med sexuella spel, inget sexuellt våld eller påtryckningar, i så fall har man förlorat förtroende och var redo att ta konsekvenserna då eller efteråt! Under dessa omständighet är det solidaritet som är framgången, tvärs emot tvång! Finns frågan om umgänge är det bättre att ge än att skapa konflikter, var noga med det. Smittsamma sjukdomar är det är ett problem, kan vara sexuella, virus eller bakteriella av olika slag. Var noga då att alltid ha med dig en låda med sjukvårdartiklar av olika typ för olika situationer.

 

 

På flykt

Är du på flykt pga. krig? Då, gäller det att du samlar dig med andra som är drabbade, så om inte du var förberedd med överlevnads koncept kan du i alla fall få kompenserad samhörighet och se framåt med stöd till räddning, samt som i vilda tillstånd överleva prickskyttar genom att flocken underlättar din överlevnad och distraherar rovdjur.

Är du på flykt från statens förtryck eller andra omständighet? I staden skall du isolera dig så långt det går. Du skall vara osynlig fast närvarande. HÄR

Hitta tillfälligt gömställe där du lämnar stort eller tungt bagage och dvs. att du skall bära så lite som möjligt så att du anpassar till omgivningen utan att en ryggsäck eller väska drar till sig nyfikenhet eller uppmärksamhet som kan avslöja dig. Det andra är där du skall vila för stunden eller sova det kan vara på gatan i portgångar, källare, under broar, skrotbilar, park bänkar, tomma soptunnor och dyl. täta buskage eller lätt klättrade täta träd. Undvik alltså att ligga direkt på marken oavsett natur utan underlag. Under flykt med hund tappar de dig vid vattendrag effektiv, fantasifullt istället är med fräscht harblod på marken som distraherar och prioriterar, värmekameror från luften kan du försöka undvika i öppen terräng med provisorisk koja av grankvistar med breda underlägg under taket på kojan.

Du behöver proviant som vatten och mat, tryggt hörn för dagens och nattens vila. Möjligheter att gör upp eld om det behövs.

Din utseende som jag kallar ”Stund för stunden” spelar stor roll när du är bland folk som t.ex. om du är en man, så du skall undvika skägg eller mustascher, kort hår, rena kläder med färg och mönster som är allmänt accepterad. Är du kvinna använd byxa eller kjol om de som mest används just för årstiden. Klart faktum är att förändring av ditt utseende skall smickra efter omständigheter som t.ex. hårklippning, peruk, mustascher och skägg, snabb spraybar hårfärg, mörk och genomskinliga glasögon eller inte överhuvudlaget, gående form t.ex. är du vältränad kommer du inte att gå som en del otränade gör, alltså vinglande eller med fötterna åt olika håll som en slarvig eller handikappad som har försämrad balans. Missbrukarfasoner med snabba ryck är inte att föredra eller kopiera för det drar till sig uppmärksamhet.

Anpassade överlevnadsklädsel för årstiden som är tåliga för dag och natt, samt har många fickor, de är bra och luftiga för hälsans skull och rörelsefrihet. Luftiga kläder som man gömmer under andra plagg ifall du blir upptäckt så måste du skala av dig genom att snabbt bli av med de signalerande kläder och vidare figurera då annorlunda. Annan metod för att glida undan upptäckt är att ha kläder ofta jackor, som är konstruerade att de går att vända dem ut och in med ny färg eller mönster. Har man inte kläder med dessa ovanliga finesser är det bara att snabbt vända de man har, sätta en mössa på huvudet eller vända den, sätta på en poncho, osv. som dvs. bryta mönster.

ÄR du mitt i KRIS? Då gäller det att dra nytta av ovan olika tips bland annat memorandum information.

 

XI av XI

Självförsvar

När du skall spraya stråle mot angripare som befinner sig en bit ifrån dig eller om angripare är flera meter ifrån dig och du kan försvara dig med ett tungt föremål som sten osv. Sträck fram handen utan spray burk eller tungt föremål, det är handen som hjälper dig att sikta ditt rätt. Handen är rak med öppen hand och pekar som en pil mot den kroppsdel av angriparen som du vill träffa. Dra tillbaka handen och trycka på spray som du har berett i andra handen. Om det handlar om att angripare är några meter ifrån dig t.ex. på andra sidan gatan och anfallet är på gång, sikta på samma sätt och följ hans sätt att åla sig ifrån ditt försvar, var fokuserad och bestäm dig raskt för att använda objektet när du anser det är lämpligt! Handen med ett hårt föremål, höj det på din ansiktsnivå eller lite höge sen snabbt och bestämt samtidigt som du drar din hand tillbaka kasta ditt föremål med andra handen mot angripare. Halv vridning av din kropp höjer din styrka till kast. Om du inte är van till kast ta inte i för mycket att du skadar dig själv med en ordentlig sträcknings smärta som inte gör kastet effektivt. Ovanliga rörelser kan ge dig smärta efteråt.

Om angripare hinner ikapp dig, då gäller det att använda detta föremål som du har i handen och slå angripare i ansiktet som är den del som styr denne och är ett känsligt område!

Under dessa stunder du kan välja att också före kast eller under tumult du kan använda vissel pipa, om inte du väljer att skrika för att dra till dig uppmärksamhet om vad som håller på att hända.

Här ser du några närbilder om självförsvar som små och stora men även äldre kan göra: Vridning, tryckning och båda . Se budon http://www.vi-pr.com/gon_munk_sjalv_forsvar.htm och på youtube du kan följa filmade GMS pamflett nr.1 och 2 ackompanjerad av judiska sånger.

Som före detta italiensk alpjägare och annan militär officer i den psykologiska och faktiska närstriden anser jag att självförsvar och överlevnad eller överlevnad och självförsvar är synonymer. Målet är detsamma men med andra masker. I GMS stil är det minst en helg av faktisk överlevnad som här i memorandum som det handlar om, träning är nödvändig för att bli själv godkänd som tränare.

Jag försökte få stöd av kommunfullmäktige i Berges kommun för att godkänna GMS eller annat budo i skolor, men det blev avslag.

 

Avslutningsked.

I denna bok, kan du hitta referenser t.ex. i kapitel III som finns nästan lika i kapitel I. Dels, repeteras en sak under annan förutsättning och är inte annat än bra för minne och själva sammanhanget. Jag har försökt hur långt det går att undvika skriva specifikt om varje sammanhang för annars om mitt val var så, skulle jag ha skrivit en stor bok med en massa detaljer för varje kapitlet. Min mening är att skriva en pamflett, en kort handbok så långt det går, ett kompendium, en sort memorandum, ett komma ihåg och låta dig ha en blick av helheten, så att du sedan kan låta dig använda dessa tips eller delvis läran som syr ihop din livshistoria.

Med andra ord vi skriver och vi talar om INTELLIGENS och vår position i samhället.

Intelligens vet vi att en del handlar om realisation av kunskap. Alltså, handlingar.

Position i samhället, menar jag, kunskap och realisation i flera områden utöver sitt mångåriga intellektuella och praktiska arbete. Alltså, att vara aktiv i fritidsaktiviteter, att vara förälder, att vara politiker och konstnär. Dvs. finns professioner som kräver mångårig mental och fysiskt arbete t. ex. vid forskning. Det finns arbeten som vid dagliga och praktiska ämnen kräver bara allmänna grundläggande studier. Komparation mellan dessa två gällande vilken som har mer värde som person och position i samhället se vi i A och B. A, personer som utför sk. enklare arbeten är dessutom förälder och aktiv i olika samhällens sammanhang. B, forskare är upptagna nästan dygnet runt med ovanliga undersökningar, så att man inte har kunskap och erfarenhet i olika samhällets sammanhang. KRIS närvaro då ser vi att alla oavsett kunskap och arbete kommer att gynna varandra via samarbetsvilja. Men, för båda dessa om ingen har kunskap till överlevnad är framtiden ett Golgata. Här till A och B kan vi lägga till CÖverlevnadskunskap i den mentala och fysiska praktiken” som är NÖDVÄNDIG för att smidigt och säkrare i praktiken och tidsmässigt, kunna överleva krisen. Alltså, oavsett livets omständigheter och skillnader, utan C kan undergång för A och B kan vara omedelbart eller smärtsamt långdragen om inte omgivningen ger tid för dessa att erfara överlevnadssätt.

I praktiken här och nu när du packar ryggsäck och själv att det är upp till dig att välja från tips t.ex. från kapitel XI som du ser nödvändigt med det som passar för dig i kapitel I osv. DU som ÄR HÄR vid överlevnadsövningar, ditt beslut är intelligent! Det blir så, DIN BOK.

 

Härmed följer några video länkar som spontant och delvis granskade uppfyller delvis kunskap i vårt kompendium, med mening att bredda dina tankar.

Samtidigt varnar jag dig att vara utomordentligt kritisk gällande material som finns på nätet från sk. överlevnadssätt och material som inte är beprövat

och kan dessutom vara antiproducent. Då föreslår jag att du letar efter en del böcker som ofta pga. studietid och praktik är mer seriösa än en förkortad

trailer!

 

http://vi-pr.com/tor_svardtorp_overlevnad_sopravvivenza.htm etta

http://vi-pr.com/overlevnad_IIavVI_delar.htm tvåa

 

 

Här medföljer en del länkar som vi nu ser 2020 och är acceptabla.

https://www.youtube.com/watch?v=5UrwkoxLrws Vindskydd m.m.

https://www.youtube.com/watch?v=TB8mzdkQgnM Fjällen mycket hårdpackad snö och man sover under bar himmel.

https://www.youtube.com/watch?v=OVs-4Rh-Wls Bygga avancerad koja.

https://www.youtube.com/watch?v=kuQkqH4LnpI Kvinna med hunden.

https://www.youtube.com/watch?v=IFBL_Xv85FE Klädd som viking.

https://www.youtube.com/watch?v=01r6PHNEPAo Utanför Europa med samma procedur med t.ex. fällan för vildsvin.

https://www.youtube.com/watch?v=n-_S9PH5h6s Utanför EU, jaga fågel med fälla som jag här i Norden menar går att göra detsamma med råttfälla.

https://www.youtube.com/watch?v=btAp1jgCrCI Utanför EU två tjejer jagar med pilbågar.

https://www.youtube.com/watch?v=yIYkpbU5ees Svensk kille,klok och kompetent om överlevnad talar på svenska.

I memorandum undviker jag att nämna källan till företag och annat och det handlar mer om en principfråga. Men idag har vi sk Internet som är en del av motor till sk.

ARTIFICIELL INTELLIGENS. Så jag anser att bland oundvikliga google, wikipedia, facebook osv. skall det finnas plats för dessa träffpunkter där jag själv har handlat

för nyfikenhets skull, som amatör, som hobby, som professionell och som utvecklare. Så, för att göra rätt för alla lika bra citera några som jag var i kontakt med senaste

tiden för dels produkter som figurerar i handboken. www.snöskobutiken.se

Militärläger i Säivis https://armystuff.se/

Dollar,

Engelsons, www.engelsons.se

Blue drop som t.ex. skriv så ”blue drop dynamo handlamp”

https://www.overlevnadsbutiken.se/produkter/bocker/

https://www.partykungen.se/laserpenna.html

Själv föredrar jag alltid att handla lokalt hos små butiker och hantverkare som representerar genuinitet gentemot stora kedjor som importerar från hela världen där folk

drabbas av exploatering och likaväl drabbar våra producenter här hemma genom att lokala efterfrågan minskar pga. konkurrens med billig varor från stora försäljnings

kedjor. Som före detta revolutionär, humanist som idag blandas med definition globalism kvarstår jag som patriot genom min filosofiska och ekonomiska vision oavsett

utopiska eller möjliga som det kan vara med

http://www.vi-pr.com/vi_gratis_samhalle.htm

 

Tor Svärdtorp www.vi-pr.com