RÄTTVIST SAMHÄLLE

POLITISK MOGENHET

 

Jag är anarkist som är ungefär som kosmopolitisk (världsmedborgare), är inriktad på den individuella friheten (icke tänkande) mot allt förtryck, har en kapitalistisk princip begränsad till egen arbetsförmåga. Är socialist för det handlar om att i princip ingen kan överleva åtminstone länge utanför flocken och solidaritet är sammansättning av allt som menas med det. Nationalist för jag kom till insikt att nationalism är vägen till räddning i dagens kaotiska värld och jag tror på Sverige som är hemlandet till de flesta av mina barn. Är patriot som stödjer alla gamla och nya nationer där identitetsfrågan ger trygghet för deras medborgare som siktar på inre demokrati i deras olika former, tro, lagar och sunt förnuft.

 

Frågan är: ” Är ovanskrivet resonemang koherent, realistiskt, möjligt överhuvudtaget? Motfrågan är om varför din politiska åsikt kan vara bättre än annan? Svaret är där du identifierar dig och mår bra av det, det är det som är din sanning.

Extra fråga som knyts till dagens realistiska kaos och dvs. acceptera dagens olika styrande politik med nuvarande konflikter i samlevnad som lyder: ”Vem får rätt till politiskt förtroende” -A den som inte vet om politik och vänder kappan efter vinden eller -B person engagerad i sitt parti eller -C en som jag som ovannämnd, eller?

·         Objektiv svar: A är en medborgare som kan välja men inte leda. B är en fanatiker som bara leder till ständig konflikt. C är den politiker som kan medvetet anpassa sig i sin politiska mognads val och tom. leda i dagens demokratiska mening oavsett politisk färg.

·         Odiskutabelt svar är att för att reda ut dom mest allvarliga konfliktfrågor är att via t.ex. den utvidgade demokratin http://www.vi-pr.com/vi_pr_partiprogram_7.htm skapar politiskt identitetssamhälle utan alltså politisk motståndare se grundläggande tänkande på http://www.vi-pr.com/extraktioniskt_politik.htm Vidare kan man utvidga alltså till fler beteendesamhällen med t.ex. läggning, religion osv. i samband med logiska begränsningar så att samarbete kvarstår efter behov av överlevnad som ovan nämns ett flockbehov, realistiska ekonomiska behov med bl.a. byteshandel osv. 

RESULTATET är rättvist, en rättvisa som i våra dagar inte finns men som är möjligt om man inser det.

 

 

Tor Svärdtorp

 

www.vi-pr.com