VARNING FÖR DEJT PÅ NÄTET

 

Dom roffa sig minst 7000 kr varje stöt!

VARNING FÖR DEJT PÅ NÄTET

Män lockas för deras ekonomin och kvinnor för att utnyttjas av oseriösa män.

Vi ta fallet som vi kan bevisar bedrägeri av de högsta sofistikerade sätt.

Så borgade det: En thailändska kvinna kontaktade X och skrev att hon hade en syster som sökte en man. Kontakterna påbörjade, mejl, telefon med dagliga sms, en kort samtal, en present till X osv.

Kvinna i fråga skrev att hon blev adopterade i Sverige och namn figureras som Linda Andersson och att hon för närvarande befinner sig i Thailand för kunna ta avstånd från före detta som misshandlade henne. I ett brev till X skrev Linda att syster träffade nyligen en man som är lycklig med. Men, systers nya mannen när han från kontaktade X, sade att han känner väll Linda från 10 års tillbaka och det för att han är gift med Lindas syster i 10 år! Mannen i fråga gav att han heter Erik, Erik Andersson och i en inspelade samtal sade dessutom att han är ordförande i ledamot på Alfa-Laval, sedan skickade egen mysko bild som följer:  Då funderade man. varför X skall står för Lindas resa från Thailand till Sverige när en sånt familj ha så bra ställt?

X mistankar.

Linda från början frågade aldrig till X om han skulle beta hennes resa från Thailand till Sverige och det innebär att inte fanns mistankar av bedrägeri, men, X viste att om fråga skulle framhävas skulle signal av bedrägeri vara tydlig. Alla dessa misstankar och olika bekräftelse kom från början när Lindas mejl figurerar i data bas att dem var skickade från Sverige! Sms och mejl stämde inte osv.

Utdrag

Älskade X , tack för att du skriver till mig. Blir lika glad varje dag som jag får e- brev av dig. Du betyder väldigt mycke för mig X... för att visa min kärlek till dig har jag i dag gjort ett speciellt kort till dig. Se den bifogade filen. Ska in till stan i morgon och handla lite skjortor till dig på Söndags marknaden i stan. Vill bara att du ska veta att jag räknar dagarna nu tills första natten tillsammans. Skriver mer i morgon älskling. Hur har din dag varit ?  Jag har hjälpt mor som vanligt på fruktmarknaden. Ska svara på dina frågor. Jag är 160 cm lång. Väger drygt 45 kg   Normalt i Sverige klär jag mig avslappnad normalt. Gillar inte en utmanande klädstil. Jag pratar ren Skånska , jag ska ringa dig i veckan som kommer så du får höra min röst älskling.. I övrigt pratar jag 4 språk flytande Thai-Svenska - Engelska- Lao. Jag älskar naturen. Gillar inte stads liv. Ja jag har körkort. Kyssar din Linda

...Min handläggare Suprani Saisang på resebyrån supranitravel.co.cc har lovat att bekräfta min biljett bokning.
Har dom gjort det ? Om allt funkar så landar jag på Arlanda på morgonen fredag den 5.de November nu. Med Thai airways Tg 960  kl. 07.00 på morgonen . Terminal 5 . Sedan får jag väl ta Swebuss upp till dig...

Bekräftelse

Älskling !!!! Jag har i dag varit inne i stan vid resebyrån.  För att hämta min biljett som jag förbokat. Jag hade blivit lovad att få låna av min familj  för slutbetalningen . Men min familj har inte fått ihop till de som saknas då skörden har slagit fel efter tropiska stormar som har varit den senaste tiden. Är väldigt ledsen i dag. Mina tårar faller.....Mitt enda hopp står till dig älskling, om du kan vara ett stöd i detta tillfälligt tills jag har kommit till dig ? Vill inte att du ska känna detta som ett krav utan bara om du känner en glädje i de vi har funnit och om du klarar av att vara ett stöd tillfälligt tills min första a- kasse lön. Jag får den efter en månad vid hemkomst och jag kommer naturligtvis vara ett stöd för dig med , Med allt vad det innebär med ett gemensamt ansvar för den gemensamma ekonomin för räkningar mat och boende etc..  Finns tyvärr inga billiga sharter resor härifrån bara reguljärt. Dessutom så får jag inte resa för min familj om jag inte har en tur och retur biljett. Ja om vi inte skulle trivas ihop. Men det är inget jag förutsätter. Utan bara en garanti. Hoppas du förstår mig rätt. Jag kommer ju naturligtvis göra allt för att vi ska få de bra tillsammans. Om vi trivs och allt flyter på så betalar resebyrån tillbaks hälften efter 6 månader. Bara så du vet. Jag betalade vad jag klarade av, när jag bokade biljetten, men de saknas en del. Hoppas att du kan vara ett stöd så vi kan ro detta i land. Jag klarar omöjligt av detta på egen hand. Jag är ingen rik tjej bara så du vet. Däremot är jag rik på kärlek. Ok. Hoppas det ordnar sig så vi får varandra nu X . Känn inte detta som ett krav utan vill bara ha din hjälp om de kommer från ditt hjärta. Om du kan hjälpa till ? Betala i så fall direkt till resebyråns konto så jag bara har att hämta biljetten . Resebyrån har lovat att sända dig en bekräftelse under dagen , har de gjort de ?   Hur ser veckan annars ut för dig ? ,  Kramar i mängder från din Linda i Thailand

Linda Andersson <mylindathai@gmail.com> som spelade fattig bondeflickan.

Eriks brev till X

Tack X för din ursäkt. Det är lugnt. Jag kan förstår dig med. Det finns ju faktiskt oseriösa tjejer också. Men Linda tillhör inte den skaran. Linda är ärligheten själv. Hon har gråtit floder för detta som har hänt. Men om du hjälper henne med det som saknas till biljetten och betalar det direkt till hennes handläggare så ser vi alla till att ni får varandra som planerat. Vore ju roligt både för henne och för dig att ni får varandra eftersom ni tycker om varandra. Vill bara lyckönska er i det som ni har funnit. Mvh. Erik med familj.

Erik Andersson <erikandersson987@hotmail.com> Fri, 29 Oct 2010 17:25:19

I våran arkiv finns i överflöd av dokumentation som bekräfta hur det går till, hur det gick till i denna fall, men tänk noga du snäll svensk av öppet hjärtan, bedrägeri varianter är många. Vill du ha hjälp att lista dessa lögnhalsar? Kontakta oss...


Datum: 

Tue, 1 May 2012 12:36:34 +0200 [2012-05-01 12.36.34 CEST]

Från: 

Christer Erlandsson <chrerl1900@gmail.com>Beskrivning: Add chrerl1900@gmail.com to my Address Book

Till: 

vipr@vi-pr.seBeskrivning: Add vipr@vi-pr.se to my Address Book

Ärende: 

Gällande er dejtvarning!

I en varningstext på nätet, för vilket jag är tacksam för att ha sett, står det om en kvinna som kallar sig Linda Andersson. Det kan nu tilläggas att namnet ändrats till Kristin Andersson. Fotot på den man som kallar sig Erik, är exakt likadant som det jag fått, men namnet är Leif denna gång. Påstår sig vara gift med Kristins syster Kanjana sedan 10 år.
Jag vill ge fyra tips här:
1. Ställ frågor till svenska ambassaden eller konsulaten i Thailand och sök bekräftelser om äkthet vad beträffar pass eller uppehållstillstånd.
2. Ta inte för givet att denna kvinna, Linda/Kristin (eller vilket namnet nu är) ens bor i Thailand.
3. Betala inga pengar till en person du faktiskt inte känner. Det har inget med snålhet att göra. Bara klokhet. Du kan ju hjälpa denna kvinna hur mycket som helst, ifall du faktiskt träffar henne personligen, här i Sverige eller i Thailand.
4. Berätta om det inträffade på Thailands Ambassads website här i Sverige. Man vet aldrig. Det kan hjälpa till att åtminstone stoppa någon skojare. Det finns flera knep för att få dig/er att utbetala pengar.
Se två exempel på mail från 'resebyrån' nedan:
1.
Miss Kristin has visited our office to pick up her ticket  Bangkok - Sweden to day 28 April and make final payment. But Kristin has had financial problems If you want to assist her with sharing the balance for the ticket you are welcome to Transfer to the following account. Transfer 7850 Sek . To. SINEENARD  YUNGYUENPIPAT ACCOUNT NUMMER  868-2175-083  Siam Commercial Bank SWIFTCODE ( SICOTHBK ) Adress. Kad Suan Kaew,21 Sub District. Suthep A.MUANG CHIANG MAI POSTCODE 50200 THAILAND Important, Please note the following: Please let your bank help you and send us a copy by scanned file to our e-mail from the payments your bank give you, for faster administration. We have many overseas clients and this helps expedite to identify your payment. Also make sure Bank Account name is :  Sineenard Yungyuenpipat ( NOT Orient Travel ). Best regards, Mrs. Sineenard Yungyuenpipat ,owner and administrator for Orient Travel  Co. Ltd Phone. +6688-807-2081 Please look at our Website
http://orienttravel.co.cc/
 2.
We confirm  Kristin Andersson has Re - booked a ticket to travel to Stockholm Arlanda from Bangkok to the 5 Maj. 2012 With Thai Airways. arrives on Arlanda at 07.00 a clock Regards. Miss. Sineenard Yungyuenpipat , Manager and Owner for  Orient Travel Co.
Ltd . Phone. +66888072081  Please look at our Webbsite : orienttravel.co.cc

Som sagt, smarta knep men det är tyvärr inte riktigt sant. Betalning skall göras till resebyråer, i företagets (inte någon persons) namn. Hoppas detta mail kan hjälpa någon.


Datum: Mon, 4 Jun 2012 01:12:09 +0200 [2012-06-04 01.12.09 CEST]
Från: Thomas Troedsson <troed86@hotmail.com>
Till: vipr@vi-pr.se
Ärende: varning för falsk dejt!!

Hej, har precis läst om er varning om en Andersson i Thailand. Jag är en av dem som har drabbats nyligen... av en som kallas sig Annelie Andersson från thailand, hon adopterad i Sverige men är tillbaka i thailand hos sin mor pga. av ett misslyckat förhållande, hennes ex misshandlade henne osv precis något liknade som har beskrivits tidigare... det gick så långt som sms kontakt, mycket
trovärdigt pga. att jag fick ett thai mobilnummer......mail kontakt , bilder. Jag var nära att gå i fällan, men fick upp ögonen i sista sekunden... datum 2012-06-04 thomas

Vem är som är ute på dejt?

Det är galningar av olika slag och bedragare, nymfmaner och passiva, utslagna och arbetslösa, offer och erövrare, förtidspensionerade av olika slag, unga och pensionerade, ensamma och spännigs sökare,  desperata och nyfikna, fattigare som blir ännu fattigare och medelklass, behövande och invandrare, sjuka och friska, lista på meny kan du själv komplettera med dina uppfattningar och upplevelser.

Det som driver folk på nätet är impulsivitet, okunnighet, hopp och det, skapar i sig ett problem för de människor som är redo till ett ny relation. Man är för många, ta tid och på slutet kan tom. de motiverade ledsnar.

På dejt sajt finns... i alla format, alla storlek, alla färg och alla är människor (djur med två ben alltså) som har mer eller mindre i skalle och i kroppen. Alla har olika behov och med det olika krav. Men krav kan inte komma från en person som bara tycker är det i relation som skall gälla, nejdå, man måste kunna ger och tar, mellanting alltså är kompromissen.

Men, hur lyckas man  med att skapa en nu relation? Räcker det att skiva, ringa, träffas? Allt går om bara man villlllll... Just det, om bara man vill och det innebär att vara redo till förändringarna, vara stark nog att förlora saker och ting, kan också innebära förlora eller distansera socialnät, landskap, familj. För att lyckas kräver samma intensitet som finns hos missbrukare: MOTIVATION! Motivation är när man har accepterad förlust, så allvarligt är det!

Tänker man på tidsmässig som skulle en stabil relation tar för att formar sig, är det bäst att fokusera sig på lokala kontakter som underlätta saker och ting. Sedan et fördel till möjligt anpassning kan vara om man tolkar på samma sätt de gemensamma intressen. Kunna leva vidare sina egna intressen, fortsättningsvis utvecklas själv och tillsammans.

Idag är dessa människor bara en lukrativ intresse för dessa dejtnings företag ofta multinationella, de utnyttjar och utnyttjas... Tyvärr här finns ingen mellanting.

Det var under maj månad 2012 som vi lokaliserade bedragarna... Paret jubilera på en café... över nya offer. Dom bor i Nordbotten... några mil ifrån stor stad. Fräschare bilder finns om familj och gänget (två par till) men vi vänta och samlar... Juridiskt kan blir jättesvårt att binda dessa bedragare till brottet så hoppas vi att länken med varning kan vara till nytta för andra för undvika känslomässig och ekonomiskt katastrof! Dessa folk, som många andra TYPER, det var bäst om dom skulle aldrig vara födda! Lokalisering skedde redan 2011 men...

Datum: Wed, 8 Aug 2012 07:28:42 +0000 [09.28.42 CEST]
Från: Andreas Friendflower <friendflower@hotmail.com>
Till: vipr@vi-pr.se
Ärende: Bedragare
Hej Jag heter Andreas och bor i Jönköping, 39 år, ingenjör, frånskild med barn. och såg er varning från skojarna och bedragarna, Sofia i Thailand o denne man som kallar sig Gunnar. Jag har dom på kornet, jag har synat deras bluff, jag vet att dom är falska, men brutalt smarta och känslokalla metoder. Jag har gått på bluffen, gick med i en kontaktsida och tyckte allt började bra, fick presenter, en slips, hon skulle åka till Sverige, jag var på väg upp mot Arlanda, men fick ett sms. mitt i natten, att av olika anledningar det inte gick. Nåväl, jag har gått på ett bränn, 5000 kr, det är inte pengarna, men hur folk har mage att göra så här, leka med andra människors liv på detta vis. Som sagt, dom vet ännu inte att jag vet om deras spel.
Vad göra, jag försöker skriva så att jag får mer info, det sista var att möta mannen, ge honom kontakta pengar. Men det lär väll inte hända. Ska jag gå till stora media kanske ? Ringa polisen ? Tack
Andreas, förtvivlad, inte så mycket för pengarna, men att dessa jävlar finns som förstör ett gott hjärta.

Mmmm det droppar in bevis som styrker behov och behov att dessa bedragare stoppas...

Datum:

Mon, 19 Nov 2012 12:35:35 +0000 [2012-11-19 13.35.35 CET]

Från:

David Sahlen <davidsavoki@gmail.com>

Till:

vipr@vi-pr.se

Ärende:

Bedragare

En tjej som kallar sig Josefin Nilsson som kommer från Norrköping.
Är en skånsk tjej som är adopterad. Hon söker kontakt via e-kontakt.
Det var andra gången hon försökte. Första gången hete hon caroline.
Det som fällde henne var, samma bild utanför ett konditori. Men med
bild på annan tjej.