INGEN PLATS PÅ GJORDEN ÄR SKONAT

INGEN PLATS PÅ JORDEN ÄR SKONAT FRÅN BROTT OCH SKAM

Inte heller lilla underbara Seskarö i Haparanda

OBS! "Vi gör processen kort" som man bruka säga. "Vi gör processen kort" är en tillägg år 2012 som knuts till http://www.vi-pr.com/haparandafallet24.htm prick två års senare när tålamod tog slut. därför kommer denna länk att figurera som en del av helhet vid Haparandafallet där tragedin drabbade fem små barns och deras pappas. Mening är att upprätta de manipulationer som direkt och indirekt har påverkat tragedin. För att förstår helhet kan vidare klicka till

http://www.vi-pr.com/hapfalvidare_undersokning.htm

Mor till våldtagen barn Marianne Nachshin Pihlajaniemi Haparanda är ingen att tycka sund om, för, hon är central pelare till familjtragedin och som Haparandasocialförvaltnings använder sig för driva sin makt och konsekvenserna till Mariannes års manipulationer och vansinnighet har resulterad till våldtäkten på sin dotter. Carina Strålind bosatt än i Seskarö och än på samma bostad där henne son visade till Mariannes dotter pornografiska sidor och sexuella lekar i olika omgångar skedde som del av helhet som du här kommer att läsa. Dessa olösta problematik använder sig av socialförvaltning som ovan pekat för kunna fälla i LVU fråga och i vårdnadstvist pappas till Haparandafallets små barn och skydda sina egna fel som myndighet. Carina dessutom genom att bor fortfarande i samma bostad skapar vidare stora frustrationer hos sin son från vanmakt, maktvansinne, otrygghet, förföljelsemani m.m. som i tonårig kan förvärras eller få sin framträd i vuxen liv med missbruk och kriminalitet.

Carina Strål. är född i Pajala och bott i Kiruna. En före detta alkoholist som blev varken frälst eller fått klar för sig om vad är mening med lagen, vad barna är värda och mer läs på ovan citerad länk. Hon leven än med sin missbruk (vi har inspelade bevis om det, socialförvaltning i Haparanda blev underättade. Hon lever med sina två döttrar 12, 5 år och respektive våldtäktspojken. Hon erkände till oss via en telefonsamtal att det stämmer som vi sade till henne tidigare att hennes son verka som han led av någon form av psykiskt problematik och att åtgärder skulle tas men hjälpåtgärder blev aldrig genomförda varken från mor eller socialmyndigheter. Carina berättade "...när pojke kom från skolan han sade till mig att han själv kommit på att han ha problem." Dvs. att Carina inte såg själv problem med egen pojke (svårt att se problem inifrån när själv är dessutom ett och många problem) och absolut inte förstod vitsen med andras vuxna upplysningar.

En mor som Carina och Marianne har brustit stark i deras föräldrar ansvar. Bevis finns som vuxna människor kan deltar vid konfrontation. Carina som Marianne istället har använt via deras lögner, påverkan, hot och vad mer egna barn för begår brottsliga handlingar. Handlingar stödd av inhumana lagar, maktgalna myndigheter från socialförvaltning till domstolar och politiska ideologiska extremister typ femminister, samt kunniga politiska makthavarna och inte minst svennson tröga synsätt om livet. Dessa två mammor, som brottslingar av denna kaliber, och andra föräldrar som gör sådana saker, avverkar rätt till vårdnad av deras barn, punkt och slut!

1) Brottet: gruppbarnvåldtäkt på barn.

Mamman till sexårig och socialförvaltning

Under november månad 2009 talade en mamma till en flicka på 6 år med socialförvaltning i Haparanda att hennes dotter kom hem med blod i trosan. Flicka undersöktes på kliniken Sunderby sjukhus men det verkade som att inget allvarlig har inträffat.

Socialförvaltning polisanmälde händelse genom att peka ut en troligen förövare, en närmare släkt.

Ont i underlivet

Under tidens gång påpekade också en granne att hennes 6 årige dotter hade klagat i flera dagar att hon hade ont i underlivet.

Våldtäkt

På annat håll i byn fick man höra att stora pojkar spelade in erkännande från 4 pojkar mellan 8-11 år att de hade begripit sexuell på två 6 årig små kompisar flickor.

Det verkade som sexövergrepp av olika nivå hade pågått en längre tid.

Hemligt föräldramöte

Föräldramöte gick ut att man skulle hålla övergrepp hemligt.

 

2) Föräldrarna stöd direkt och indirekt förövarnas agerande på andras vuxna bekostnad.

Under tiden blev två pappor kallades till förhör hos polisen.

En pappa som blev utsatt för polisförhör anmälde händelse under december månad 2009 till socialförvaltning och fick höra att en stund tidigare det var också skolan som anmälde händelserna.

Fortsättning.

3) Polis och sociala myndigheters förlamning och politikernas agerande.

Föräldrarna till utsatt flickan med blodig trosan nöjde inte sig med socialförvaltning agerande och anse då prova sig fram med en polisanmäla.

Sexåringens flicka blodig trosa lades fram som bevis material men togs inte emot av polisen.

Vad det gäller politikerna agerande är tidigt för att skriva om det i sin helhet, men vi kan förbered oss och ser under händelseförlopp politikernas reaktion, för stunden kan vi nöjas oss att läsa nedan kommentar och agerande av en politiker (den undertecknade).

Kommentar och vidare tankesmedja Läsvärd!

Oförskämd

Två föräldrar var medvetna att en pappa var utsatt för polisförhör, det var mor till en av våldtagna flickor och den andra modern till en av våldtäktspojkar. Genom att inte själva anmäla händelse (gäller alla föräldrar som inte har gjort det så klart) och får hjälp för sina barn, har bevittnad som förälder ett oansvarig beteende. För det finns ingen ursäkt! Ännu mindre för de som anade att en annan förälder skulle eventuell faller offer av ett samhälle orättvisan. Oförlåtligt! Och så dumt att tänka en tanke att en så bred händelse inte skulle komma till allmänhets kännedom!

Jag och de

Jag talade med socialsekreterare som berör anmälningar och andra ansvariga och framförde i korta meningar hur jag såg på eventuella positiva åtgärder för alla drabbade. Här nedan vi kan läsa delvis den praktiska tankesmedjan.

För sent?

”Den första praktiska insats är att bromsa den psykologiskt process som pojkarna har gjort sig utsatta för som t.ex. undermedveten skam, lidande, frustration, egen mäktigkänslan, osv. så att inte det förstoras eller rotar sig varken i undermedvetet eller i medvetet tillstånd. Det gör man genom att pojkar och föräldrarna tillsammans demontera kojan som barnen byggde och där de allvarliga övergreppen har begått upprepade gånger.

Flytta sedan pojkarna i olika håll och aldrig mer träffas. Barnen får bor hos den andra förälder, släkt, bekanta, förtroende personer eller placeras och om möjligt hela familjen kan flytta till en annan ort långt från flickorna.”

 

Analys

Den psykiska labyrinten.

Praktik ovannämnd är en form av ansvar som förövare upplever och det sätter fart på en rent glömskan, dvs. att under tidens gång när minnesklockan ringer för att påminna elände följer med en bild att han har gjort delvis rätt för sig, som ett plåster på sår. I denna tidpunkt alltså, upplever barnen två sk. lika aspekter som motsäger sig men inte konkurrerar varandra och dvs. att det skapas en lättnad som bromsar den destruktiva minne.  

I fall att hos denna pojke är skuldkänslan som dominera kommer det att hålla sig lindring och inte påverka negativ under uppväxt så att risken till återfall i denna riktning eller andra destruktiva beteende minskar. Känslor talar att allt är bra fast inte men bra ändå.

Det är den praktik som i vår ”logistiska samhälle psykologi” orienterar oss till, och mer konfrontation i djupare mening skulle var användbar både för pojkar och flickor som t.ex. ”alla föräldrar och alla barn tillsammans möts i ett rum i en cirkel. Mitt i denne är kurator som berättar på rätta sätt vad mening är med det, sedan kalla kurator in en och en alla pojkarna och flickor med deras föräldrar för en gemensam återuppbyggnad. Så går det till att pojke i detta fall ber om förlåtelse till flickan, till föräldrarnas flicka och sist till sina föräldrar. Föräldrar till pojken det samma ber om förlåtelse till flickornas föräldrar.

Denna försoning skapar känslor om ett farväl utan hat eller hot bild och det kommer att främja tom. föräldrarna som får uppleva då en bearbetning av ansar och framtida realitet.”     

 

· Angående ”läka sår” hos flickor kan konfrontation om koja demontering vara passande av olika synpunkter. En av de meningar är att stärka mod av den del som opponera sig mot smärta, delen alltså som stärker självförtroende under järv uppbyggnadens tillstånd.

· Rättfärdig skulle vara att pojkar skall flyttas men egentligen är flickorna i långsiktig mening som skall räddas. Ett vall att flyttar förfaller hos föräldrarna till dessa flickor. Inser och välja att flytta långt från platsen och från varandra. Och, om jag skall säga min mening och är det som jag gör är att alla familjer skulle välja att flytta långt ifrån varandra.

· Här vill jag också betona olika faror som kan uppstår i den närmare eller lägre framtiden. Om inte dessa barn, pojkar och flickor, följs med hjälp av BUP (ungdom psykiatri) eller andra enheter som syssla med terapeutiskt hjälp är faran om att nya upprepade övergrepp uppstår. Genom att intelligens är en expansion företeelse, dessa nya eventuella övergrepp kan kommer också att söka sig till nya mål som t.ex. föräldrar, syskon, släkt och nya bekantskap. Dessutom dessa barn, själva kan vara objekt till missbruk från andra människor. Därför, pointera jag att det är nödvändigt ett flytt och en terapeutisk hjälp som kan sätta förståelse om gränser och som förebygger andra framtida destruktiva beteende hos dessa barn.

· Realitet är mer komplicerad än jag framför här, som t.ex. just i detta fall finns barn som lider av olika beteende störningar så att kunskap och konsekventa procedur krävs!

 

Flickornas tillstånd nu och min fråga

Flickan av blodig trosa.

Efter händelse flickan börjat sparka som en galopperande häst mot väggen vid sin säng under drömmar. Täcken av en intensiv brottning för överleva demoner angrepp och för egen befrielse i huvudtaget har påbörjat. Jag vill att du som läser detta skall uppleva närmare händelse och då skriver jag följande som är en fråga till dig: Har du aldrig haft en orolig dröm eller tom. mardrömmar? Om du skriver till mig eller om du säger till dig själv att NEJ det säkert har ja aldrig haft! Då svarar jag att du behöver stöd av psykologisk hjälp. Det, för att vi är alla människor mindre eller mer släkt till varandra där drömmar och mardrömmar tillhör vårt psyke välbefinnande.

Men DU, du som känner om igen lidande eller skräck då och långt efter uppvakning efter en mardröm du kan hålla med att dagens politik kring våldtäkt som gäller barn på barn är värdelöst: det brister om medkänslan, det brister om rättvisa, det brister om kunskap… det brister… hur lång som helst.     

Andra beteende som flickan i frågan är drabbad av är att nu mer är hon lättväckt, lägg dags i vanliga fal är för flickan senast kl. 20,00 men nu sover hon inte tidigare än 1-2 på natten, i smyg går hon och tar syskon tröstnapp, sovrumsdörren skall inte stängas och vill ha lampa tänt hela natten. Nästa vecka är förskola dags, men bestämd flicka har sagt att hon inte vill gå i denna skola (flera barn som har begripit på flickan vistas i samma skolan).

 

Våldtäktspojkar

Sexuella akter pågick en läge tid och det var pojkar med pojkar och pojkar med flickor. Man får en bild av en barnsexorgie och den bilden i vår tids tänkande är skrämmande .

Pojkar kallas redan bögar och inte är skonade ens av instabila vuxna människor. Hemskt samhälle som vi lever i.

Förälder och pornografi på Internet

En av de pojkar som figurerar som en av central figur har kunnat låsa in sig i rummet och visa till flickorna pornografiska bilder.

Båda dessa skilda föräldrar har gjort sig på sitt sätt skyldiga av ett sådant brott mot eget barn.

 

Är barnen mindre värd än vuxen?  

Jag frågar mig vidare.

Är barnen mindre värdig en vuxen? Varför lagen gör sådana stora skillnaden och döma våldtagna barn till en osäker framtid medan våldtagna vuxna lever i en tryggare livsuppbyggnad? Till och med ett barn som lever en måttlig livssituation är inte att jämföra vad vuxna ställer till och ha kunskap till onda, se på följande länk http://www.vi-pr.com/valdtakter.htm under rubriken: för dig som inte vet av oskyldigt dömda för våldtäkt.

Vår framtid är barn och det måste vi vara mån av. Därför lag om barn och föräldrar ansvar skall förnyas, detaljeras och vässas.

OBS! Människor på vår jord begår sekund efter sekund dygnet runt grova våldsamma handlingar mot egen ras, men det är inte så att vi behöver jämföra om ett brott är råare en annan. Om man accepterar ett samhälle med lag och straff, med rätt och plikt är då mening att våld skall bekämpas effektiv! Men, till dess att politiker på högsta instans och jag menar regeringar i världsklass drunknar i deras remiss och instanser som är typisk av demokratiska procedurer och ingen hände i praktiken kommer ingen att vara skyddade mot våldet så att vi och våra barn kommer att lida vidare ut i helvete!

 

Om lag var annorlunda

Med en enklare och annorlunda lagprocedur om skydd om barn skulle polisen ha tagit emot all bevismaterial. Avlyssnad inspelningar och skicka den blodig trosa för DNA prov. En sådan procedur skulle ha två syfte: hjälpa pojken som verkligen har bevisat har medverkat till händelserna och på andra sidan ger domstolarna möjligheter att döma pojkars föräldrar till skadestånd.

 

Myndigheter just nu

Kallelse till inblandade skickas iväg i de närmaste dagarna.

 

Om politiker, myndigheter, lilla medborgare och barn

Politiker och myndigheter är ett maskineri som anpassar sig till lagarna. Vi kan inte därför göra våra politiker och myndigheter ansvarige för alla möjliga sociala orättvisor MEN finns de myndigheter och politiker som missbrukar deras positioner och det skulle jag gärna se stöd och en extremt skärpt kontroll över dessa makthavare se t.ex. ovan citerade länk i sin helhet och vidare http://www.vi-pr.com/varning_for_socialtjansten.htm

Det är inte fråga om det lilla medborgare som idag klaga till JO, JK osv. och aldrig får en konkret uppgörelse. Att Säpo kontro går över de enskilda medborgare och glömma de etablerade politiker. Det som jag vill är där politiker och myndigheter skall tar allvarliga beslut skall det finnas två receptorer som kan balanserar rättvisa. För det första är att dessa folk skulle ha som plikt ett regelbundet samtal med en psykolog. För det andra en översyn myndighet som spionera, infiltrera och slår till där röta finns!

Gör barnen deltagande i sin egen och samhälle uppbyggande med en mer konkret pedagogiskt sammansättning.

Tor Svärdtorp

OBS!

Härmed förplikta mig att korrigera dels av inlägg som visa sig vara felaktig.  

Händelserna kommer att följas närmare och publiceras vidare.

En del skriftliga och grövre betoning som t.ex. våldtäkt, orgie osv. finns för att gör folk medvetna hur allvarlig det inträffat är.

Stäng av det ständig lag allmänt förmildrande som i decennier har pågått! Enligt min erfarenhet och studier är en sånt generaliserad förmildrande lag en direkt skada hos den enskilde.

Jag vill inte vara med en svag politik som sopa under mattan mänsklig lidande som inte var hänt och super sig full av egen okunskap och feghet. Då, lika bra leva den vilda western och låt "fri vapen" gälla!


II)

1 Mars 2010. Tiden går och går MENnnn... vi ser- känner eller hör inte att det finns någon resultat av ovannämnd allvarlig händelse. Det är kanske dags att lägga fram några konkreta exempel av konsekvenser när ett konstaterad problem inte tas på allvar och inte lösas i ett rimlig tid:

Pojkar

1) Pojkar i fråga har visat tydliga tecken (dokumenterad) av spännings sökare beteende som är ett grundläggande tecken att dessa barn behöver hjälp för att korrigerar dessa oönskade former så att deras framtid kommer att vara accepterad i nuvarande samhället och får ett ljusare framtid.

Flickor

2) En av flickor som blev våldtagna lade sig i snön på gatan och kallade den andra flickan som upplevde samma våldsamma händelse och medan hon visade kroppsligt hur man gjorde ett fram sexuellsamlag sade: kom, vi gör en knull lek!

Utanstående

Mamma till en av drabbade flickor fick uppleva påtryckningar från  en av förskolan ansvarige som sade att " barnen måste får leka med varandra ute". Kommentar. "Menade hon att alla barnen skall leka... som förr eller... att nya destruktiva händelse skall upprepas..? En sådant vågat snack det väger okunskap av denne oansvarige barnsledare och hennes överordnade från kommun skulle omedelbart dra en grå sträck över hennes tjänst."


III)

OFFER och FÖRÖVARNA ENADES IGEN, MENNNN...

Flickan med blodig trosa.

Flicka med blodig trosa har länge inte velat gå tillbaka till skolan men...

Mamman till flickan gick med ovannämnda "utanstående" och barnen lekte igen på gården i gruppen med förövarna. Samma kväll de inre undangömda upplevelserna hos flickan kom i ytan och natten blev för flickan en svårt väg att går igen, mardrömmar, sparkande och mer våldsamt på dagarna.

Spännig mellan vuxna och oförmåga att får barn ifrån vuxna snack gör inte bättre för dessa barnen.

Under sport lov fick flickan med blodig trosa ta lite semester.

I VÄNTAN på en positiv utveckling för dessa barn en förbered förhandlingarna för att flickans med blodig trosa önskemål till ny  skolomgång finnas i en annan skola än Seskarö. Någon vettigt beslut måste ske eller hur?

Flickan fick träffa BUP (Barn Ungdom Psykiatri) endast 2 gånger från november månad 2009.

I förskolan...

Kommentar: Psykiatrin, bostads m.m. och lagen.

Psykiatrin

Jag som politiker och etcetera, skulle jag vill säga att konflikter inom psykiatrisk vård som har skapat politiska rabalder med t.ex. några års tidigare beslut av en generaliserad öppen vård för psykiska behövande, dagens konflikt om vilka behandligs metoder tycks vara mer effektiva med beslut att det bara skall godkännas, påminner mig dagens  politiska partier ledare oförmåga till samarbete.

Hur kan vi begär mer effektivitet t.ex. från BUP och hur det kan effektiviserar om makt dragkamp finns i alla fronter? Det är ditt problem som förälder och medborgare att engagera dig till allmänna frågor som berör dig direkt eller inte.

Bostads

Under nr. I, del av denna dokumentation, ovannämnd, skev jag (...Flytta sedan pojkarna i olika håll...). Vill familjen följa barnen och flyttar från infekterade området är i sig ett bra sätt att dra stäck över dåliga upplevelser som alla har drabbat av, men... Bostadsbolag går i förlust, bank lån över huset och jobb för en eller fler av familjens medlemmar skall räknas också som ett ekonomiskt problem. Släkt, kompisar och bekanta, med inräknade fritids aktivitet blir ett social och effektiv problem.

Men offer och hela sin familj, kompisar, bekantskap, arbete, bostad då... Har offer inga rättigheter? Skall offer straffas två gånger och mer?

Lagen

Vad går gränser om vad är rätt eller fel?

Vi är alla överens att "offer skall skyddas inte dömas". Men det är inte på riktigt så i dagens lag. Samma problem upplever de vittne i olika brottsmål eller medborgare med en stor portion av civilkurage som skall flytta om de känner sig hotade. Finns sk. egen val och i frihetens namn och till dess inte erövraren inte blir godkänd som brottsling lagen kan inte förvandlas som förföljelse instrument. Finns en del restriktioner mot erövrarna och delvis praktisk skydd för offer i allvarliga fall, men... låt oss säga som följer:

Sluta med skit snack och gör lag mer rättvist och sundförnuftig. Vi kräver mer effektiv skydd, hjälp och snabbhet i lösning till problem. Vi tar exemplen här beskrivit.

Åtgärder av hjälp och skydd är i dagens läge värdelöst!

Tiden bara går och liket kallnar så att snart kommer också dammen att blåsa iväg. Föräldrarna är ansvariga för deras barnens brott men finns ingen praktisk straff för dessa föräldrar. Dessutom dessa föräldrar som fick godkänd av lagen att de får rätt till påtryckningar mot offer och närastående. Skydd för utsatta barnen och stöd? Det blev till nyss tyst som i en grav.

Min logiken säger 1) alla inblandade i detta fall skall flyttas ganska omgående från området och aldrig mer träffas. 2) Staten står för utgifterna. 3) Familjer som har ett eller flera jobb skall uppfyllas igen på ett eller annat viss. 4) Alla skall träffa en psykolog och får en nytt start.

I skamlösa brott är läge annorlunda och i så fall gäller brottslingar som skall flyttas och personskydd för vittne eller offer skall utföras ganska omgående dygnet runt och efter önskemål.


IV

21 Mars

FÖRBÄTTRING

Flickan med blodig trosan har visat att i tre dagar i rad har inte sparkat under sömnen, inga mardrömmar och relation med angivning har också dämpats.

VAD HAR HÄNT?

Ja,

1. Under lov var flickan inte i kontakt med skolan där förövarna också vistas.

2. På bostads området finns inte heller en av pojkar som har förgripit sig på henne mer ett tag sen och kontakt avbröt sig.

3. I bostads området inte heller hennes kompis flickan som också blev utsatt har inte funnits än idag och kontakt är bruten.

Just det: bryta loss, splittra, flytta, flyttar är = börja om för allas bästa.

Blockeringar finns kvar och det syns på hennes måleri, men det går så småningom att bearbeta så att hennes själ hitta tillbaka till renare och ljusare bilder.


V

16 juni 2010

Pojken igen har byggt en koja just där övergrepp pågick med mammans samtyck! Inne i kojan dessutom finns en bänk som egentligen tillhör bostadsområdet. Värst av allt är att flicka av blodig trosa berättade att hon blev tvingad av den centrala våltäktgosse ”O” att hjälpa till för att bygga om koja!

Förvånansvärt och rena galenskap att mor till ”O” inte känner sig berättiga till ursäkt till vårdnadshavare av flicka med blodig trosa.

Flickan må inte bra i kontakt med ”O” och ”O” bästa kompis som besöker området ständig.

Enligt advokaten går inte heller dra i rätten vårdnadshavarens till pojkarna som begick denna fruktansvärda brott där flickan med blodig trosa upprepade gånger sade NEJ jag vill inte! Men våldtäkten fullbordades.

 

OBS!

Senast missade att skriva följande: de senaste tiderna var flickan ovillig för att går ut och leka med sina gamla och nya kompisar, hon ville vänta sina små syskon som kom från dagis fört och sedan går ut med de. På några dagar i sträck valde flickan vara inne i bostad och inte går ut i huvudtaget.

Flickan klagade att hon fick ont när hon kissade på kvällen och på morgon det samma men det gick bättre. Mamma kontaktade läkarmottagning och prov för eventuella urininfektion togs MEN proverna var negativa. Under tiden nattens oro hade nått nya höjdpunkter. kort därpå läs vidare nedåt på VI.


VI

25 juni

Mor till flicka av blodig trosa var på sjukhus några dagar angående minsta sjuk barn och med sig var också flickan. Mor berättade att natten mellan 24-25 var flickan väldig orolig och under mardrömmar talade så tydlig att själv kunde snabb skriva upp följande:

Säg åt dom... aj! Aj! Aj!” ”Gör inte ont...”

En sammanfattad kort översättning av en sådant uttalande av en 7 årig våldtäktsoffer mardröm kan vara t.ex. ” Jag sa till att det gör ont!”

En mer dramatisk översättning när flickan försöker skrika ut-bearbetar, dölja och flyr ångest:

SKRIKHjälp mig! (obesvarade rop-panik-ensamhet)”

FÖRNEKANDETAj! Aj! Aj! (Det upprepade smärta)”

FLYRDet gör inte ont...”

OBS! Ansvarige på området blev upplyst kring händelse ovan citerad på V och vad innebär för de utsatta flickorna men hände inte mycket kring det. Så idag blev tog jag i mina händer en kraftig yxa och tog kål på koja! Nu kvarstår uppeldning av kvarlevorna.

 

OBS! I anledning av ovannämnd på OBS-V får man än otäckt tanke: har det hänt ett nytt övergreppen mot flickan? Hon påstår har ont inne i slidan men tillägger inget annat... frågor blev obesvarade men man får tro mor som väll känner sin dotter att något står inte rätt till med pojkarna.


VII

3 september

Under sommar blev båda våldtagna flickor bitna av samma hund. Otroligt! Men, öde för flickan med blodig trosan blev ännu katastrofal på ett och annat vis när sociala omhändertog henne.

Stackar flicka...


Tor Svärdtorp

HAR NI KOMMENTARER PÅ DENNA LÄNK, HÖR AV ER.

www.vi-pr.com