NORRLAND     HAPARANDA - BODEN


HAPARANDA

HAPARANDA MULTIARENA&COMPANY m.m.: Lögner tillhör kapitalister, de som vill roffa åt sig allt… människor, saker och ting, precis allt i livet stor mening. LÖGN är att i själva förslagen ingår inte företag som producerar, inga fabriker och annat i den meningen. Finns temporära arbetsplatser under byggperiod. Det kommer att finnas arbete vid försäljning, servis osv. men dem kan bara kommer att leva vidare med förutsättning om en ökad befolkning som själva lockas av en företagsamhet som producerar och dvs. en stabilare anställning! Försäljning som skapa anställning finns redan med IKEA området köpcentra, vidare på andra sida mott ridskolan, dels konsumtion företag i Haparanda centrum. Inkluderar vi dessutom de etablerade köpcentra i nära området i Torneå i Finnland får vi en realistisk bild om en HYPERKONKURRENS (överdriven försäljnings konkurrens) som inte kan svara till befallningens storlek i kommunen, dämpade behov (t.ex. köper man en säng köper inte en till imorgon) och avstånd (köpkraft, konsumtion, sker utöver bosatta i området även av de andra nära kommuner invånare, turister osv)! Alltså, FINNS INTE ETT LÅGISKT BEHOV AV EN NYTT KÖPCENTRA – KONSUMTIONS CENTRA -FÖRSÄLJNINGSCENTRA!

Idag kl. 20,00 onsdag 11 oktober 2017 https://www.svtplay.se/video/15466951/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-18-avsnitt-8?start=auto&tab=2017 

 

VI-pr VAR DÄR (vi hade våran sätet i Haparanda) NÄR HÄNDE... och vi grävde...

https://www.youtube.com/watch?v=VhjodTvGC_E&feature=youtu.be... biblio barn porno...

Prinsessa Victoria inviger Victoriatorg i Haparanda 

Stensmyr konstprojekt Än aktuell!  Nu igen 2018-11-25 på kl 18,30 "Konsten att fånga en dröm" SVT

NSD och Outokumpu

Konstklubben

GREENPEACE


 

BODEN

Boden Bild tidning Än aktuell!  Nu igen 2018-11-25

2020-04-14

2020-04-15 Boden

Hej! Skrivelsen är REALISTISK men saknar ändå att ge en trovärdighet åt allvaret i covid 19.

Ser ni att i detta dokument finns några informationer om HUR MAN FYSISKT SKYDDAR SIG? NEJ! Det är bara diktatoriska FÖRBUD som gäller… DU FÅR INTE SI ELLER SÅ osv. Statsmakts politiskspel.
Dessa ansvariga politiker har inte ens haft EN TANKE på att vilja det bästa för sina kommuninvånare och skattebetalare inte minst för deras väljare:

1, ark som varnar fyller inte estetiska och läsbara effektiva funktioner dvs. att en text som är tryckt t.ex. avsedd (har bara en sida som är rak på kanter) är inte lättlästa som en text som ha raka kolumner som i ett klassiskt boktryck!

2, dokument eller meddelande för 70 plussare skulle gälla alla bodensare och inte bara för dem!

3, Kommunen skulle stå ekonomiskt för munskydd av olika former och skicka dessa till alla familjehushåll.

4, Information kom såååååå sent mitt i frontkriget CORONA-mot-människor.

5, det var inte så svårt att skriva ”Praktiska råd t.ex. som följer: använd munskydd typ som skulle skickats från kommunen och utöka ifall du kan med masker för amatörer och professionella arbetare vid bygge och annat. Visir, glasögon, halsduk försedd med två breda pappersnäsdukar, kaffefilter, bakplåtspapper, vanliga pappersblad mellan mun-näsa och näsduk som knyts sedan kring nacken, allt av detta som är i ditt förvar.” Bättre det än ingenting som s.k. GODKÄNDA… vad? Okunskap är det som råder. Se av några om mina tips i bredare mening: http://www.vi-pr.com/covid_19.htm , https://www.youtube.com/watch?v=cgjrlA-zII4&feature=youtu.be

6, DET PSYKOLOGISKA STÖDET. Det handlar om att förklara till folk på ett sätt att bara ett ”HUVUD UTAN HJÄRNA” inte kan förstå och dvs. ”DU FÅR INTE KÄNNA DIG LÖJLIG, ELLER BLYG ELLER VAD... att BÄRA MUNSKYDD för… LÄS NOGA FÖLJANDE: VI ÄR I KRIG! Corona virus s.k. COVID-19 är en osynlig fiende som anfaller utan förvarningar! Målet är DÖDEN! Döda dig! Döda oss… och varför inte hela mänskligheten?

DET OSYNLIGA ANGREPPET som vi inte bryr oss om för att det just är… osynligt. Om viruset skulle vara en synlig soldat med k-pist, skjutvapen, svärd eller annat eller bara utseendemässig som vi men stora som jättar eller se ut som monster… DU skulle AGERA eller hur? Du skulle fly, du skulle använda sköld, du skulle agera och t.o.m. Försvara dig genom att själv angripa angriparen! Du skall veta att detta virus är fysiskt… det är inte luft, det är inte fantasier eller lögn, påhitt osv. i den meningen! Därför gäller NU DIN överlevnads utrustning MUNSKYDD! Lyssna och agera på varningar från myndigheter, politiker, präster och snillen=genius=genier som är de påhittiga och intelligenta människor typ som JAG hahaha! Skratt och eufori kan vara och bevara dig om du gör som jag säger… Om du tvekar bevisa mig motsatsen!

INTE NOG MED DET, se mer allvarliga konsekvenser för de som kanske överlever det värsta av denna coronavirus med mänskliga tragedier. ÄR det som händer om VI inte stoppar det och dvs. s.k. KRIS (samhällets infrastrukturer stannar, stagnerar, försvinner). Ingen produktion, ingen import, ingen transport, ingen hjälp för sjuka eller friska… ingen mat, inget dricksvatten och ENSAMHET framstår med sin s.k. lappsjuka när du har chansat och kommer att vara en av 20 % som blir kvar av mänskligheten, spridda över hela jordklotet… vetande att döden lurar runt hörnet… Då slutar du att uppleva frihet, välmående och målet för en möjlig framtid.   Det är den MASKEN som klistrar sig fast på ditt ansikte och DU ansvarar för det… för smärta, för döden av dina kära, familjemedlemmar, egna barn och barnbarn, din bästis och med glädje för… den hatade eller fienden… vad? Glädja din fiende som skrattar och njuter av att DU lider och dör… UT? Vill du det? NEJ, du vill inte! RÄTTVISAN är MENING och därför DU skall LEVA!

Det handlar om DÖDEN HUR den sker med corona? CORONA betyder KRONA…lilla du,  du vill dö som obetydligt offer eller vill du bli krönt eller klonad som en hjälte och bli kung-drottning, NEJ, om du inte gör som man säger BLIR DU som en skalp, en trofé, ett offer av den värsta sort… din nolla! MEN du blir stark i självförtroende, värdefull och du samarbetar för Bodens bästa, för Sverige och för att ge DIG en framtid och för oss alla… SKYDDA DIG HÄR och NU!

HUR KÄNNS det att DÖ MED CORONA I KROPPEN? Dö snabbt som t.ex. under giljotin, hängning, arkebusering, med ett skott eller stick vid krig eller sammandrabbning då när döden är snabb och träffar viktiga delar som hjärta eller hjärna dör man som i bråkdelen av en sekund, döden är EJ SMÄRTSAMT. Dö på det sättet är som att somna, som ett omoget barn eller somna in som en mogen och modig trött gamling efter att ha burit livets öden för sig och för dig… MAN KÄNNER INGENTING.  CORONAS smitta och död är stygg, är som att dö under vatten, ramla från högsta toppen av Kebnekaise högsta topp då du hinner med att uppleva vanmakt precis som i ett trauma precis som ett självmord eller mord, är som uppleva ”garotte”, strypning, ALL DÖD SOM ÄR LÅNGSAM och SMÄRTSAM under LÅNG TID som DÖDEN UNDER LÅNGDRAGEN TORTYR! Är det så som du vill dö? Om det är så kom först till hjärnskrynklare farbror… jag fixar så att du förstår… bättre och bättre efter vaxpropp i hjärnan går ut! Det är förståndlig om att förlora förankring till realitet t.ex. pga. skräck till corona DET är väg till depressioner som t.ex. självmordtankar.

HUR MAN SKYDDAR SIG? Andningsvägar är det som du skall skydda och bland olika är de två primära mun och näsa!

HUR SKULLE JAG GÖRA SOM POLITIKER? I första steg skulle jag utöver ovan beskrivet, få inhopp av frivilliga juridiskt mogna bodensare. DE ÄR MÅNGA och MÅNGA FRIVILLIGA! Alternativ BEORDRA alla friska. Förorda de med ordningsvakts bricka. Placera dessa med tillskott av militärer och poliser om så är möjligt vid alla vägar från och till Boden. Allmänna platser som gator och torg samt gallerier osv. kontroller för att skingra grupper med mer än tre personer och bötfälla om det behövs. Kontroll gäller också munskydd och andra säkerhetsåtgärder.  Skydda våra äldre som har varit och ännu de lever och varit våra samhällsbyggare, vår status, vår identitet, de som är beroende av hemhjälp eller lever i äldreboende genom att se över bl.a. springande av ständigt olika okända medarbetare osv. Alla som besöker Boden skulle kontrolleras om de skulle vara positiva eller negativa till viruset. Detta sätt skulle försvara bodensare genom att trygga oss mot smitta eller annan kriminalitet!

Min ekonomiska strategi som skulle ge oss alla bodensare en högt värdefull välfärd, är som följer. ”Faktiska åtgärder är att alla bodensare som har på bankkonto mer än 50.000 skulle allt över den summan centraliseras på ett bodensare-konto som är en del av arbetscentra (kommunenhet utsedd för corona-beredskap och skydd mot framtida KRIS om pandemin inte går att jämna ut eller helt utrotas). Det gäller också allt kapital från företag s.k. kommersiella som matställen, klädförsäljning, möbelaffärer osv. som tjänar på färdiga produkter dvs. spekulerar och då inte producerar, nödvändig drift. Undantag sker för företag som producerar medel nödvändiga för att marknad fysisk driver och expanderar som t.ex. produktion av järn och annat metallurgiskt, syateljéer och andra hantverkare samt bondes produktion som mjölk osv. Kapital centralisering kvarstår i bodensarnas-ego med mening att fördelar efter behov inte minst för att återta företagsamhet. OBS! Vill man spekulera om kapitalbudget som t.ex. räntor, investeringar osv. ALLA RIKA (de som har andra investeringar än personliga), ELLER MÅTTLIGA och BEHÖVANDE TJÄNAR PÅ DET! ”

MYCKET SKULLE ÄNDRAS och räddas om jag och mina gelikar ägde makt för en stund! Vårt mål är att VI vill inte ha fiender bland VÅRA egna! Se t.ex. via lokala nyheter här i Norrbotten, när MEDIA visar upp nuvarande kommunalrådet som talar strunt och i bild såg alla tittare ett speciellt kafé och en anställd som talar om att sätta oss bodensare eller besökare i fara för smitta, genom uteservering! Sammanhanget framhävde klart och tydligt JÄV! ÅTGÄRDER? BORT MED Kommunalrådet Claes Nordmark och GRANSKA LOKAL ANSVARIG MEDIA FÖR VIDARE ÅTGÄRDER!

OBS! Se vidare om Boden osv. vid länk till http://www.vi-pr.com/tor_svardtorp_parti.htm 


https://www.svtplay.se/video/15466951/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-18-avsnitt-8?start=auto&tab=2017

https://www.youtube.com/watch?v=VhjodTvGC_E&feature=youtu.be
 


Tor svärdtorp www.vi-pr.com